MENÜ
2024. június 16.
Jusztin
„Szoboszlai nemcsak nagyszerű játékos, de nagyon jó ember is

„Szoboszlai nemcsak nagyszerű játékos, de nagyon jó ember is"

igenyesferfi.hu

A 23 100 fős közönség támogatása óriási energiát adott neki.

SZOBOSZLAI DOMINIK ELÉGEDETTEN NYILATKOZOTT, MIUTÁN PÉNTEKEN, ÉLETE MÁSODIK BUNDESLIGA-MÉRKŐZÉSÉN KÉT LÁTVÁNYOS GÓLLAL SEGÍTETTE 4-0-S GYŐZELEMHEZ A HÁZIGAZDA RB LEIPZIG CSAPATÁT A VFB STUTTGART ELLEN A NÉMET LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG MÁSODIK FORDULÓJÁBAN.

“A lipcsei közönség még nem ismert engem, ez volt az első meccsem saját szurkolóink előtt a Red Bull Arenában. Nagyon elégedett vagyok a teljesítménnyel, és különösen a három ponttal” – idézi a klub honlapja a magyar válogatott támadóját.

“AZ ELSŐ GÓLNÁL GONDOLKODTAM A KERESZTPASSZON, DE SENKI NEM VOLT A KÖRNYÉKEMEN, ÉS SZERENCSÉRE ÚGY DÖNTÖTTEM, HOGY LÖVÖK. A MÁSODIKNÁL NÉMI SZERENCSÉM IS VOLT” – nyilatkozta Szoboszlai, aki a tizenhatos sarkáról eleresztett lövéssel szerzett vezetést a 38. percben, majd az 52. percben szinte az oldalvonaltól volt eredményes szabadrúgásból. “A 23 100 fős közönség támogatása óriási energiát adott” – tette hozzá a tavaly decemberben igazolt Szoboszlai, aki makacs szeméremcsont-gyulladás miatt a teljes tavaszi idényt, majd nyáron az Európa-bajnokságot is kihagyta.

Jesse Marsch vezetőedző úgy fogalmazott, a négygólos siker kiváló reakció volt az első fordulóban elszenvedett 1-0-s mainzi vereségre. Hozzátette, játékosai ezúttal labdával és anélkül is nagyon agresszíven, intenzíven futballoztak, sokszor szereztek labdát, és jók voltak az átmenetek a támadás és a védekezés között.

“Nagyszerű teljesítmény volt részünkről, de ez még mindig a szezon eleje, úgyhogy alázatosnak kell maradnunk. Szoboszlai Dominik nagyszerű játékos, sok potenciállal, és nagyszerű ember. Nagyon jól ismerem, minden nap keményen dolgozik, és sokat hozzátesz a csapat teljesítményéhez” – mondta az amerikai szakvezető.

Hozzátette, a mainzi meccs után sokat beszélgettek arról, mit lehetne javítani, és megállapították, hogy több energiára és elkötelezettségre van szükségük. Marsch szerint a Stuttgart ellen mutatott mentalitással nagyon komoly lehetőségeik vannak az idény hátralévő részében.

Az RB Leipzig magyar válogatott játékosai közül Gulácsi Péter végigjátszotta a pénteki találkozót, Szoboszlait a 69., Willi Orbánt pedig a 76. percben cserélték le. Csapatuk jövő vasárnap a Wolfsburg vendége lesz a német élvonal harmadik körében.