Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
FASTRON Hungaria Kft.: sikeres nagyvállalat, ahol generációk nőttek fel

FASTRON Hungaria Kft.: sikeres nagyvállalat, ahol generációk nőttek fel

Fastron Hungária Kft.

A fiatalok házon belül építhetik karrierjüket.

A FASTRON Hungaria Kft. a Fastrongroup cégcsoport tagja, melyet 1978-ban alapított Fáskerty Gábor. Megalapítása óta 20 fős kis vállalkozásból 2000 alkalmazottat foglalkoztató meghatározó jelentőségű vállalatcsoporttá fejlődött. A FASTRON Hungaria Kft. tevékenységét 1993. január 1-én kezdte meg Tolnán, jelenleg 600 munkavállalót számlál, és 26 éve Tolna megye meghatározó foglalkoztatója. Az eredményesen működő nagyvállalat 2019-ben elnyerte a Családbarát munkahely címet.

A szakmát tanuló fiatalok számára gyakorlati helyet biztosítanak, tanulói szerződéssel fogadják a jelentkező fiatalokat. A legtöbben a Tolna Megyei Szakképzési Centrum Ady Endre Technikumából és Szakképző Iskolájából jönnek gépi forgácsoló és villanyszerelő szakmákban, a két év gyakorlati idő során nem csak a szakma alapjait sajátítják el, hanem megkapják a törvényben szabályozott juttatásokat is. Szoros kapcsolat alakult ki a Tolna Megyei SZC Bezerédj István Technikumával, ahonnan logisztikai és szállítmányozási ügyintéző képzésben részt vevők találnak gyakorlati helyet a Fastronnál.

 

A Fastron Hungária Kft. az iskolákkal kötött együttműködéssel nyári szakmai gyakorlatot biztosít gépgyártástechnológiai technikus, valamint a gépészet szakmacsoport, villamos ipari szakmák, informatika és ügyvitel területén. Szinte valamennyi gépi forgácsoló-, villanyszerelő szakoktató mestervizsgaképzésen vett részt, az idősebb „szakik” alapos tudást adnak át a következő generációnak. Bitter Józsefné munkaügyi csoportvezető elmondta: „Maximálisan odafigyelünk a tanulókra, nem véletlen, hogy gépi forgácsoló, villanyszerelő szakmákban a nálunk tanuló fiatalok szép eredményeket értek el a szakmai versenyeken.„
A felsőoktatásból elsősorban műszaki, de gazdasági területről is fogadnak hallgatókat. Többen szakdolgozatot írnak, ezen keresztül ismerik meg a cég munkáját, vagy gyakorlatukat töltik itt. Szorosabb kapcsolat alakult ki a Dunaújvárosi Egyetemmel, a Neumann János Egyetemmel, a Pécsi Tudományegyetem Gazdálkodástudományi Karával, és lehetőséget látnak a duális képzésbe való bekapcsolódásra.

Hikádi Zsófia Hr-vezető kiemelte, hogy örömmel fogadják azokat a fiatalokat, akik szakmai gyakorlatukat náluk töltötték. A fiatalok házon belül építhetik karrierjüket, tanulhatnak, fejlődhetnek, nem véletlen, hogy a mai menedzsment tagjai is a vállalati ranglétrán jutottak feljebb. A cég a közeljövőben kapcsolódik be egy újabb nagy projektbe, ezért egyre nagyobb számban számítanak szakmunkások jelentkezésére. Generációk nőttek fel, és egész családok dolgoztak a vállalatnál, ez a hagyomány pedig öröklődik. A dolgozók ma már nem csak a városból és környékéről, hanem egész Tolna megyéből jönnek, a bejárást ingyenes különjáratokkal segítik.