MENÜ
2024. február 23.
Alfréd
Soha nem gyakoroltak rá nyomást fociszakértő politikusok

Soha nem gyakoroltak rá nyomást fociszakértő politikusok

telex.hu/fotó: hirstart.hu

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi többször is beszélgetett a fociról a miniszterelökkel.

Szerinte a miniszterelnök ért a futballhoz, ettől függetlenül soha nem próbált nyomást gyakorolni rá. A Magyar Narancsnak adott interjúban arról is beszélt Rossi, hogy más politikusok sem próbáltak beleszólni a munkájába, de még Csányi Sándor, az MLSZ elnöke sem.

„Amikor Csányi Sándor felkért erre a munkára, biztosított a függetlenségemről, és azóta is mindig próbál megóvni az ilyen kellemetlenségektől. Jó közegben vagyok, senki kéréseit nem kell teljesítenem. Abban biztos vagyok, hogy néha még maga Csányi Sándor sem értett egyet a döntéseimmel, de sosem szólt bele azokba sem ő, sem más.”

Rossi elárulta, hogy Csányi Sándortól jött az ötlet, hogy felvegye a magyar állampolgárságot. „Megkérdezte, szeretnék-e magyar állampolgár lenni. Természetesen igent mondtam, hiszen ez óriási megtiszteltetés a számomra.” Bár az esküt megtanulta, továbbra sem beszél magyarul, pedig még órákat is vett.

Rossi szerint a megnyert trófeák száma alapján soha nem lesz sikeres. Egyetlen trófeája van, a Honvéddal nyert magyar bajnokságot még 2017-ben. „De ha mást is számolunk, a fejlődést, amit elért a magyar válogatott az érkezésem óta, akkor azért elmondható, hogy a srácok rengeteg fantasztikus pillanatot szereztek a szurkolóknak. Főleg az Anglia elleni 4-0-s győzelemmel Wolverhamptonban.”

A válogatott szövetségi kapitánya megerősítette az interjúban, hogy egy olasz étterem, a Millennium da Pippo miatt jött Budapestre a 2011-ben. A tulajdonos jó barátja, ő beszélte rá, hogy keresse meg a Budapest Honvéd akkori sportigazgatóját. A következő évben már Magyarországon dolgozott.

A magyar válogatott csütörtökön, a Bulgária elleni selejtezőn biztosíthatja be a jövő évi Európa-bajnoki szereplését. Ehhez csupán egy döntetlenre van szüksége a selejtezőcsoportban élen álló magyar csapatnak.