MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Pénzjutalom a biciklizőknek

Pénzjutalom a biciklizőknek

szmo.hu

2500 eurót adna a francia kormány azoknak, akik elektromos biciklire cserélik régi típusú autójukat.

Pénzzel jutalmaznák Franciaországban azokat, akik hajlandóak lecserélni régi típusú autójukat elektromos biciklire - írja a Reuters. Ezzel Franciaország lehet az első olyan ország, amelynek kormánya anyagilag is ösztönözné az embereket arra, hogy megváljanak a leginkább környezetszennyező kocsiktól.

 

A Nemzetgyűlés egy előzetes szavazáson már jóváhagyta a javaslatot, amely része annak a klímatervnek, amelynek célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának 40-os csökkentése 2030-ig az 1990-es szinthez képest. Ha a parlament is elfogadja,

Franciaország lehet az első olyan ország, amelynek kormánya lehetőséget kínál az embereknek arra, hogy az elöregedő, leginkább környezetszennyező autóikat elektromos vagy összecsukható kerékpárra cserélhessék, ennek ösztönzésére 2500 eurót fizetnének.
A Francia Kerékpározók Szövetsége örömmel fogadta a kezdeményezést. "Végre felismerik, hogy nem az a megoldás, hogy zöldebbé tesszük az autókat, hanem egyszerűen csökkenteni kell a kocsik számát az utakon" - mondta a Reutersnek a szervezet egyik képviselője.

A Cycling Industries Europe kereskedelmi szövetség is üdvözölte a lépést. A vezérigazgató szerint már most is egyre többen döntenek maguktól úgy, hogy biciklit vásárolnak, de a Nemzetgyűlés a kezdeményezéssel egyértelművé tette, hogy támogatni kell a gépjárművek kerékpárokra való cserélését.