MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Padmanabh Singh, a 21 éves indiai király

Padmanabh Singh, a 21 éves indiai király

nlc.hu

Többször játszott már pólómeccset Vilmos és Harry herceggel.

Padmanabh Singh 1998. július 12-én született. Indián belül az egykori Dzsaipur állam (ma már Rajasthan – a szerk.) királyi családjának tagja. Ám a történet nem ilyen egyszerű. Anyja az egykori maharadzsa, Bhawani Singh lánya, aki rangon alul házasodott, így hosszú évekbe telt, amíg Bhawani törvényesen elismerte örökösének az unokáját, tette mindezt egy visszafogott ceremónián. Ám ez már csak formális ünnepség volt, mivel a maharadzsát megfosztották minden címétől. Bhawani 2011-ben elhunyt és bár unokája hivatalosan nem lett király, nagyapja örököseként, tiszteletből ma is sokan hívják így. A család vagyonáról leginkább csak feltételezések vannak, de a Business Insider szerint valahol 700 millió és 2.8 milliárd dollár közötti lehet az összeg.

Az Airbnb királya

A 21 éves indiai „király” hivatalosan pólójátékos, nem is akármilyen! Ő a legfiatalabb férfi, aki csapatával megnyerte az indiai bajnokságot, valamint a világbajnoki csapatok tagjai közül is a legifjabb. Singh bölcsészhallgató volt a főiskolán, de tanult művészettörténetet is New Yorkban. Gyakran vonul végig különböző divatbemutatókon Milánótól Párizsig. 2018-ban például a Dolce & Gabanna kifutóján volt látható.

2019. novemberében azzal került be a lapokba, hogy elérhetővé tette a család 300 éves palotájának egyik szárnyát az Airbnb oldalon. Ezzel egyébként ő lett az első koronás tulajdonos a platformon. A megrendelőnek éjszakánként 2.6 millió forintnak megfelelő dollárt kell kicsengetnie, ezért cserébe pedig, még magán komornyikot is kap. Mivel a királyi család mélyen tiszteli a múltat, így a palota egyik szobájának falát V. György brit király és felesége fotója díszíti. (India a Brit Birodalom része volt 1947-ig – a szerk.). Korábban a palota ezen részében olyan népszerű emberek szálltak meg, mint Diana hercegnő, vagy az amerikai műsorvezető Oprah.

Így bálozott Reese Witherspoon lányával

A fiatalembert a családja csak Pachonak becézi. Bár a törvény szerint India köztársaság, látványos ünnepségen 2011-ben őt is felszentelték maharadzsává. „Bár nem hivatalos, de ez a cím továbbra is tiszteletet vált ki az emberekből, és a királyi család tagjainak cselekedetei inspirálják őket, mivel a gyors társadalmi változások ellenére ma is sokan tisztelettel gondolnak az arisztokráciára”- írta korábban a Guardian.

Pacho alig volt négyéves, amikor egy híres bentlakásos iskolába küldték. „Ezek az évek meghatározták a jövőmet. Kemény életem volt itt, szigorú szabályokkal, luxus nélkül”– magyarázta egy interjúban. Mire tizennyolc lett egyre nagyobb figyelmet kapott, és kivívta az emberek tiszteletét, azzal, hogy ragaszkodott a hagyományokhoz, miközben igyekezett néhány újítást is bevezetni. Eközben anyja, az egykori király lánya, sikeres politikus lett. Apjával is tartja a kapcsolatot, ám szülei 2018-ban bejelentették, hogy elválnak.

Hollywoodban is egyre többen figyelnek rá. 2017-ben például egy Párizsban rendezett jótékonysági gálán Reese Witherspoon lányának, Avának volt a kísérője. Az eseményen a Kaliforniai álom sikerfilm zenéjére táncolt az akkor 18 éves lánnyal. Villogtak is a vakuk rendesen.

Híres barátokból természetesen nincs hiánya. Jó a kapcsolata a holland királlyal, és annak családjával is. Ám a legkülönlegesebb ember az életében – a saját bevallása szerint – a keresztapja, vagyis a brit Károly herceg. Egy korábbi interjúban Pacho úgy fogalmazott, hogy a keresztapja a legnagyobb példaképe, azzal, ahogyan a természethez viszonyul, és ahogyan a környezetében dolgozókat, a személyezetet kezeli. Többször játszott már pólómeccset Vilmossal és Harry herceggel. “Csodálatos úriemberek, akik remekül látják el a feladataikat”– mondta róluk egy interjúban.

Szereti a Trónok harcát, de nem tartja természetesnek a sorsát

Hogy mire költi a pénzét Padmanabh Singh? Többnyire utazásra, amit rendszeresen dokumentál az Instagram-oldalán. Élt New Yorkban és Rómában is. Másik nagy szenvedélye a Trónok harca sorozat és a sushi. Hogy mi a terve a jövőre nézve? „India demokrácia. Nem hagyhatom, hogy a hátterem irányítsa az életemet, vagy azt magától értetődőnek tartsam. Nem akarok egy buborékban élni, és nem megismerni a világot. Jelenleg a saját életemre fókuszálok, de célom, hogy Dzsaipur egy olyan város legyen Indiában, amely a világ minden tájáról vonzza az embereket, akik megismerhetik Rajasthan tartomány színes művészetét és kultúráját” – magyarázta.