Tam_Bau
MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Otthonfelújítási támogatás

Otthonfelújítási támogatás

fotó: femina.hu

Az elszámolásban 50-50 százalékos eloszlásban kell szerepelnie az anyag- és munkadíjnak.

Idén január 1-jétől új lehetőségként lépett életbe az Otthonfelújítási támogatás, amelynek deklarált célja a gyermekes családok lakhatási körülményeinek javítása, és a hazai  lakásállomány megújításának ösztönzése. A pályázat keretében a legalább egy gyermeket nevelő, vagy gyermeket váró magánszemélyek igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást, melyet a lakhelyül szolgáló ingatlan felújítási és korszerűsítési munkára fordíthatnak.

Az igényelhető támogatás maximum 3 millió forint, ebből anyagköltség max. 1,5 millió forint, munkadíj max. 1,5 millió forint, és az elszámolásban 50-50 százalékos eloszlásban kell szerepelnie az anyag- és munkadíjnak. Mindezt utólag, a számlák benyújtását követően téríti vissza az állam az építkezők számára. Nagyon sokrétű építési tevékenységre igényelhető a támogatás, mindenki a lehetőségei és igényei szerint választhat.

A szakemberek szerint várhatóan sokan fordítják fűtési rendszerük korszerűsítésére, akár a megújuló energia telepítésével egybekötve. Azoknak is jó lehetőséget jelent, akik az elavult fűtési rendszert igyekeznek modernizálni, de akár a nyílászárók cseréje, vagy akár belső terek felújítása, netán klímaberendezések cseréje esetén is igényelhető.

Ajánlatos megbízható forgalmazót és kivitelezőt választani, ami a megnövekedett kereslet és várhatóan tömeges megrendelői igények miatt problémát jelenthet, továbbá az sem mellékes hogy precízen, megbízhatóan kell elszámolni. A pályázat részleteiről bővebben olvashatnak a palyaz.hu/otthonfelujitasi-tamogatas oldalon.