Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Ötlet és összefogás, a vírus nem ölte meg a termelői kispiacot

Ötlet és összefogás, a vírus nem ölte meg a termelői kispiacot

sokszinuvidek.24.hu

Dunakeszin a termelői kispiac olyat tesz, amit az egész világ másolhatna.

A koronvírus-járvány kirobbanásával közösségi kezdeményezésként indult el a Tartsd otthon a nagyit Facebook oldal, amely teljesen nonprofit, ötletgazdái társadalmi munkában vesznek részt benne. Első jelentősebb akciójuk – mint azt a Sokszínű vidék is megírta – az országos karanténkenyér-sütő verseny meghirdetése volt.

A közösség ezúttal kedves, követetendő és praktikus esetet posztolt Facebook-oldalán, ami – ahogy fogalmaznak – példa nélküli. Dunakeszin a termelői kispiac olyat tesz, amit az egész világ másolhatna – írták.

És akkor következzen a “Tartsd otthon a nagyit” közösség kispiaci története:

“Van Dunakeszin egy péntekente üzemelő kis termelői piac, amit most a koronavírus járvány miatti kijárási korlátozás, és a vírustól való félelem tönkre is tehetett volna egy pillanat alatt. Nem így lett.

Akiknek kellett, azok gondolkoztak, és kitaláltak valamit, ami egyrészt lenyűgöző megoldás, másrészt tökéletesen működik, és a legszigorúbb járványügyi szakember sem találna rajta fogást.

Megnéztük, kipróbáltuk, és teljesen odavagyunk érte. Mutatjuk, hogy miről van szó!

Rendeltünk a weboldalukon kb. 2 perc alatt, sonkát, sajtot, zöldséget, gyümölcsöt, speciális kenyérlisztet. Mindent őstermelőktől, családoktól.

Utána kaptunk egy emailt, amelytől teljesen elképedtünk, ugyanis leírták, hogyan tudjuk átvenni a megrendelt árukat. Nos, így!

A zökkenőmentes átadás lebonyolításához kérem segítséged a következő szabályok betartásával:

Otthon készíts be ládát/ rekeszt/ papírdobozt (ne zacskót) a csomagtartóba, hogy könnyen átpakolhassuk a csomagot.
Érkezz pontosan Téged 16.00 órakor várunk.
Érkezéskor a zöld mellényes kollégának mondd meg a neved, amivel a rendelést leadtad. Ő egy sorszámot fog tenni a szélvédődre, ami az azonosításodat szolgálja az átadási pontnál.
A kolléga az ablakon egy átlátszó tasakban bead egy papírt, ami a rendelésed fizetendő végösszegét tartalmazza. Ezt az összeget a várakozás ideje alatt kérjük lehetőleg pontosan készítsd be az átlátszó tasakba.
Állj be a kocsisor végére. Amikor sorra kerülsz, a csomagolós asztal elé állj a kocsival és nyisd ki a saját csomagtartódat. Majd ülj vissza.
Mi berakjuk a termékeket a csomagtartódba. Az ablakon keresztül add ki a műanyag tasakot a pénzzel, mi a terméklapodat benyújtjuk az ablakon a visszajáróval együtt.
Jelzés után nyitott csomagtartóval gurulj lejjebb egy autónyit, hogy a következő kocsi beállhasson. Igény szerint ellenőrizd le a termékeket, csukd be a csomagtartód és már mehetsz is.
Együttműködésed köszönjük, Kispiac Dunakeszi”

Azt gondoljuk a fenti egy olyan példa, ami megmutatja, minden helyzetben van megoldás, csak egy kis kreativitás, összefogás és némi plusz energiabefektetés kell hozzá.

A Facebookon közzétett elismerő szavakhoz szerkesztőségünk is csatlakozik. Gratulálunk, Dunakeszi Kispiac!