MENÜ
2024. árpilis 18.
Andrea, Ilma
Órákig futott az ájulás határán

Órákig futott az ájulás határán

Fehér János, Fotó: Schmidt Zoltán

Taroltak a magyarok a hatnapos ultrafutó-vb-n.

Az olaszországi Policoróban a múlt héten először rendeztek az ultrafutóknak hatnapos világbajnokságot, ami a magyaroknak három arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet hozott. A férfiaknál Rakonczay Gábor, a nőknél Szilasi Viktória nyert, Drabik Krisztina pedig harmadik lett, de Szilasival együtt a csapatversenyben övék lett az első hely, míg Rakonczay Fodor Szilárddal lett csapatban ezüstérmes.

Szilasi Viktória kanadai–magyar állampolgár, Viktoria Brownként is ismert, a világversenyeken viszont általában magyar színekben versenyez. A hatnapos vb-n is így tett, igaz, közben kanadai rekordokat is átírt. 48 órányi futás után volt meg az első csúcsa, majd 72 óránál a második is. A három nap alatt lefutott 365 kilométer egyben világrekordot is jelentett. „Éppen aznap hitelesítették egy korábbi csúcsomat, és erről kaptunk egy levelet, de nem sokkal később jött egy újabb, amelyikben azt írták: észrevettük ám, hogy egy újabb rekord is született. Feltehetőleg ennek a hitelesítése is majd hónapokat vesz igénybe” – mondta Szilasi Viktória.

A képen Fodor Szilárd, Drabik Krisztina, Rakonczay Gábor és Szilasi Viktóra az érmekkel, jobbról pedig Török Benjámin, aki 602 kilométert teljesített.