MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Nyolc ifjú játékos tűnt el a Costa Rica-i kézitornán

Nyolc ifjú játékos tűnt el a Costa Rica-i kézitornán

24.hu

Az Interpol is nyomoz a Costa Rica-i tornán eltűnt kézisek ügyében.

Furcsa helyzet állt elő a guineai junior férfi kézilabda-válogatottnál: miután a csapat kiharcolta az idei világbajnokságon való szereplés jogát, nyolc játékosa is megszökött.
Március 7-11-e között Costa Rica adott otthont az IHF Trophy elnevezésű dupla tornának: az U19-esek az augusztusi, horvátországi, az U21-esek a júniusi, német-görög világbajnokságra selejteztek.

Az előbbi ötcsapatos viadalt Guadaloupé nyerte veretlenül, ám mivel nem teljes jogú tagja a nemzetközi szövetségnek, így nem kvalifikálhatta magát, végül a második Grúziáé lett ez a dicsőség.

Az U21-eseknél Kuba, Guinea és Nagy-Britannia egyaránt hat ponttal zárt, az egymás elleni eredményeket figyelembe véve a karibiak nyertek, ám mivel már korábban kvalifikációt szereztek, Guinea harcolta ki a jogot.

Az afrikai válogatott két legjobbja végzett a góllövőlista élén is, hiszen Bambo Drame 44-szer, Cece Jonas Camara 37-szer volt eredményes.

A torna befejeztével azonban jött a pofon: a guineai válogatott nyolc játékosa megszökött a szállodából. Pedig a delegáció vezetése felkészült erre a forgatókönyvre is, a megérkezés után minden játékos és edző úti okmányát lefoglalta.

De ez sem volt akadály, kérdés, hogy a játékosok még mindig Costa Ricában bujkálnak vagy illegális csatornákon keresztül a jobb élet reményében már Mexikóba vagy az Egyesült Államokba szöktek.

A Guineai Kézilabda Szövetség azonnal értesítette a Costa Rica-i belügyminisztériumot, az IHF-et és az Interpolt, és segítséget kért a kézilabdázók felkutatásában.

A keret többi tagja közben hazatért.