MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Női kézis a férfiak bajnokságában

Női kézis a férfiak bajnokságában

24.hu

November hatodikán sporttörténelmi eseményre kerül sor, egy női kézilabda-játékos először játszik tétmeccset a férfiak között..

A 31 éves Mireia Rodríguez a spanyol másodosztályú bajnokságban szereplő Albacetében lép majd pályára. Rodríguez futballista férje klubváltása miatt került Albacetébe, és a városban nem volt női kézicsapat, így lement a férfiak edzésére, hogy formában tartsa magát.

Rodríguez megkapta az engedélyt, hogy lejárjon a férfiak edzésére, ahol mindenkit lenyűgözött agilitásával, gyorsaságával, játékintelligenciájával és taktikai érzékével.

A klub elnöke előállt azzal az ötlettel, hogy játsszak a férficsapatban, amire azt mondtam, hogy ha mindenki beleegyezik és a szabályok is lehetővé teszik, akkor természetesen szívesen játszom köztük – nyilatkozta Rodríguez.

Hosszú egyeztetés kezdődött, előbb a szövetséggel, majd a ligával, de az Albacete mindig azt a választ kapta, hogy nő nem játszhat a férfiak között. José Maria Valerio, a csapat edzője újra és újra elolvasta a szabályzatot, és nem talált olyan kitételt, amely tiltotta volna, hogy női kézis szerepeljen a férfiak között.

„Nem a nemeknek kellene számítani, hanem annak, hogy bárhol űzhesd azt a sportot, amit imádsz” – magyarázta Rodríguez, aki végül zöld utat kapott, így november 6-án debütálhat a férfi bajnokságban.