MENÜ
2024. május 4.
Mónika, Flórián
Németország 19 éves tehetsége

Németország 19 éves tehetsége

igenyesferfi.hu

Musiala kulcsszerepet játszott abban, hogy Hansi Flick fiai vasárnap egy kiélezett, 1-1-es döntetlent játszottak Spanyolországgal.

Németország Spanyolország elleni 1-1-es döntetlenében kiemelkedő szerepe volt egy ifjú tehetségnek: a 19 éves Jamal Musiala ismét lenyűgöző teljesítményt nyújtott, már most a következő Messiként emlegetik.

Musiala kulcsszerepet játszott abban, hogy Hansi Flick fiai vasárnap egy kiélezett, 1-1-es döntetlent játszottak Spanyolországgal. Habár a tornán a négyszeres világbajnok teljesítménye enyhén szólva is vegyes, Musiala egyéni villanásai ismét rávilágítottak arra, mekkora tehetség.

A Bayern München támadó középpályása, gyermekkorának nagy részét Angliában töltötte, de úgy döntött, hogy szülőhazája színeiben játszik, Katarban pedig Németország fénye volt.
A katari vb-n Németország ismét a korai búcsú ellen küzd. Ha csütörtökön sikerül egy ponttal legyőzni Costa Ricát és van olyan szerencséjük, hogy az éllovas Spanyolország legyőzi Japánt, akkor elkerülhetik, hogy ismét búcsúzniuk kelljen a csoportkör végén.

A volt német kapitány, Lothar Matthaus szerint Musiala kulcsfontosságú Németország reményeihez most és az elkövetkező években is.

“Ő lehet a jövő Messije, kiváló játékos” – mondta a BBC Sport kérdésére Matthaus, aki 1990-ben világbajnok lett Németországgal. „Az elmúlt két évben megszerettem a futballstílusát és a személyiségét is” – tette hozzá.

“Ő 19 éves, olyan dolgokat csinál, amitől topfocista lesz. Remek passzokkal rendelkezik, okosan gondolkodik, és szereti a futballt. Musiala lehet a következő Messi” – fogalmazott Matheus.

Musiala vasárnap esti lenyűgöző számai között szerepelt a 84%-os passzpontosság, a 100%-os átívelés, a hét megnyert párharc, a három kulcspassz és a gólpassz Niclas Füllkrug egyenlítő góljához.

Musiala már most a Bayern München legfiatalabb góllövője, Németország második legfiatalabb góllövője, és a legfiatalabb játékos, aki Németország válogatottjában játszott egy nagy tornán, amikor szerepelt a 2020-as Európa-bajnokságon. A futball pedig visszatartott lélegzettel várja, hogy mekkora hatást fog gyakorolni a világra.

A Tottenham korábbi menedzsere, Mauricio Pochettino szerint is Jamal Musiala az egyik legtehetségesebb fiatal játékos. “Gavival, Jude Bellinghammel és Pedrivel együtt hatalmas tehetség. Szerintem fejlődni fog a világbajnokság alatt, még sok meglepetést várok tőle.”

A volt német menedzser és támadó, Jürgen Klinsmann úgy véli, Musiala jelenleg Németország egyik legkiemelkedőbb fiatal játékosa, aki tele van meglepő elemekkel és nem ijed meg. Fantasztikus fiatal játékos, akinek ez még csak az első világbajnoksága.

Mi lesz ezután a stuttgarti születésű tehetséggel, aki 2019-ben, 16 évesen csatlakozott a Bayernhez, miután a Chelsea akadémiáján végzett, és ifjúsági szinten Angliában játszott?

Szerződése 2026-ig szól a Bayernnél, a német sportsajtó úgy beszél róla, mint a Bayern München jövője, a katari vb pedig egy hatalmas lehetőség számára, hogy rárúgja az ajtót a futballra és bejelentse: itt vagyok, jöttem, hogy meghódítsam a világot!

Hamarosan pedig az is kiderül, hogy képes-e elrángatni ezt a csapatot oda, ahol mostanában nem igazán járt Németország. Ez egy igazi esély Musiala számára éppúgy, mint Németországnak.

(Kiemelt kép: Jean Catuffe / DPPI)