MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Nem teljesült a veszprémiek kívánsága...

Nem teljesült a veszprémiek kívánsága...

eurosport.hu

...a Kielce lesz a Telekom Veszprém BL-elődöntős ellenfele

A másik ágon a címvédő Barcelona és a német THW Kiel játszik egymással. A keddi sorsoláson elhangzott, hogy a szombati mérkőzések sorrendjét és kezdési időpontját később hozza nyilvánosságra az európai szövetség. A helyosztókat 19-én, vasárnap rendezik.

A Veszprém és a Kielce eddig 16. alkalommal találkozott egymással a BL-ben, a mérleg a magyar csapat szempontjából 11 győzelem, két döntetlen és három vereség. A lengyel együttes a mostani idényben csoportelsőként jutott tovább, majd kettős győzelemmel búcsúztatta a francia Montpellier HB csapatát.

A Veszprém ugyanabban a csoportban negyedik lett, a rájátszás első fordulójában az északmacedón Vardar Szkopjét, a negyeddöntőben pedig a másik csoport győztesét, a dán Aalborgot búcsúztatta.
A bakonyi együttes tizedik alkalommal játszhat elődöntőt a BL-ben, és hetedszer léphet pályára a kölni négyes döntőben. A fináléba négyszer jutott be, de nyernie még nem sikerült. 2016-ban a két csapat egymás ellen játszotta a döntőt, és hiába vezetett a Veszprém 9 góllal is a hajrára fordulva, a lengyelek egyenlítettek és büntetőpárbaj után megnyerték a Bajnokok Ligáját.
"Szerintem teljesen mindegy volt, kit kapunk, mert négy nagyon jó csapat került be" - nyilatkozta Lékai Máté. A válogatott irányító hozzátette, egyáltalán nem volt kívánságlistája a sorsolás előtt, de a csapattársainak azt mondta, szerinte a Kielcét kapják.
"Most már tudjuk, ki lesz az ellenfél, de egyelőre nem foglalkozunk vele, mert előtte vár még ránk a bajnoki döntő, ami talán fontosabb számunkra, mint a BL. Szeretnénk visszahódítani a bajnoki címet, hogy teher nélkül utazhassunk Kölnbe" - magyarázta.
Lékai szerint a kölni mezőnyben mind a négy csapat ugyanolyan játékerőt képvisel, mindenhol vannak világklasszisok, akik eldönthetnek egy-egy mérkőzést. Hangsúlyozta, a kölni négyes döntőben apróságok döntenek, és bízik benne, hogy a mérleg ezúttal feléjük billen majd.
A Veszprém és a Kielce legemlékezetesebb találkozója a 2016-os BL-döntő volt, amelynek 46. percében a magyar együttes már 28-19-re vezetett. Ezután azonban sorozatban kilenc gólt dobtak a lengyelek, és az 57. percben egyenlítettek. Mivel a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem született döntés, hétméteres-párbaj következett, amit a Kielce nyert meg.
Lékai úgy fogalmazott, egész pályafutásuk legnagyobb csalódásaként élik meg a hat évvel ezelőtt történteket, de most jött egy újabb lehetőség, hogy a klub történetében először megnyerjék a BL-t.