MENÜ
2024. május 4.
Mónika, Flórián
Napelem a kerítésen

Napelem a kerítésen

tisztajovo.hu

Egy új fejlesztéssel szinte ingyen telepíthető napelem.

Amerikai és kanadai kutatók olyan gazdaságilag életképes megoldást dolgoztak ki, amely lehetővé teszi az állatgazdaságokban már meglévő kerítések átalakítását napelemtartó szerkezetekké, jelentősen csökkentve ezzel az állványozás költségeit.

Amerikai és kanadai kutatók olyan megoldással álltak elő, amelyekkel az állatgazdaságokban használt kerítéseket alakíthatják napelemtartó szerkezetekké – számol be a PV Magazine.

A szakértők egy sor helyszíni tesztet végeztek három, a kínai székhelyű JinkoSolar által gyártott Cheetah HC 72 M monokristályos PERC panellel. Megállapították, hogy a javasolt megközelítésen alapuló napenergia-projektek gazdaságilag életképesek lennének az Egyesült Államokban. A számítások alapján, ha a modulok teljesítménye 250 és 500 watt között mozog, akkor egy meglévő kerítés állványzatként való felhasználásának a költsége kevesebb mint egy penny wattonként. A szakértők kiemelték, további vizsgálatokra van szükség annak meghatározására, hogy globálisan milyen előnyökkel járhat a hasonló megközelítés.

Bővebben a tisztajovo.hu-n olvashatnak.

https://www.tisztajovo.hu/kornyezetvedelem/2023/08/28/egy-uj-fejlesztessel-szinte-ingyen-telepitheto-napelem