MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Megemlítette Hakan Şükür nevét a török kommentátor, félidőben lecserélték

Megemlítette Hakan Şükür nevét a török kommentátor, félidőben lecserélték

mandiner.hu

„Erdoğan mindent elvett tőlem!"

Minden idők leggyorsabb vb-gólját Hakan Şükür, török válogatott támadó szerezte a 2002-es Dél-Korea–Japán közös rendezésű tornán. A klasszis csatárnak alig 11 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy betaláljon a dél-koreai kapuba.

Alper Bakırcıgil török kommentátor ezt a pillanatot idézte fel, amikor Marokkó egészen korán, a 4. percben vezetést szerzett Kanada ellen. Hakan Şükür emlegetése nem bizonyult jó ötletnek, a második félidőt már nem is Bakırcıgil kommentálta. Az első hírek szerint el is bocsátották, amit később ő maga cáfolt.

A török támadó profi karrierje után a politika felé vette az irányt: 2011-ben Recep Tayyip Erdoğan pártjának színeiben bejutott a török parlamentbe. Şükür két évvel később azonban összerúgta a port a pártjával, miután Erdoğan korrupciós botrányba keveredett. Az Eurosport szerint 2017-ben családjával együtt az Egyesült Államokba menekült, miután azzal vádolták, hogy a terrorszervezetekhez köthető hálózatoknak a tagjaként szerepet játszott a 2016-os sikertelen puccskísérletben. Elfogatóparancsot adtak ki ellene, édesapját egy évre be is börtönözték Törökországban.

„Nem maradt semmim, Erdoğan mindent elvett tőlem: a szabadsághoz, a véleménynyilvánítás szabadságához és a munkához való jogomat” – fogalmazott korábban Şükür.