MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Magyar edzőt kap Európa egyik legjobb női kézicsapata

Magyar edzőt kap Európa egyik legjobb női kézicsapata

24.hu / Aranyossy Áron

A szlovákiai magyar Hlavaty Tamás lesz a Vipers kézilabdacsapatának vezetőedzője, írta a VG.no.

Tomas Hlavaty lesz a vezetőedző, de nem feltétlenül egyedül. Ideális esetben két vezetőedzőt és egy asszisztenst szeretnénk – mondta Morten Jörgensen, a Vipers elnökségének vezetője.

A norvég együttes megnyerte a Bajnokok Ligájának A csoportját, 14 találkozóból mindössze hármat nem nyert csak meg. Eközben a bajnokságot is vezeti a kristiansandi együttes, amelytől azonban szezon végén távozik Ole Gustav Gjekstad vezetőedző. A következő szezontól ülhet le a kispadra Hlavaty, aki legutóbb a Rosztov Donnál kapott munkát, de fél év után otthagyta az orosz csapatot és a Vipers stábjába került.

„Ha megkérdezünk 30 európai vezetőedzőt, mindannyian vállalják, hogy Viperst edzenek. Én is ezt akarom” – mondta a Fædrelandsvennennek Hlavaty korábban arról, hogy elfogadná-e a vezetőedzői posztot.

A 35 éves Hlavaty a szezon előtt csatlakozott a Vipershez a Rosztov Dontól az oroszoknál kétszer is volt edző, míg az orosz válogatottban másodedzői posztot is betöltött. Korábban Mosonmagyaróváron és a Győri Audi ETO KC szakmai stábjában tevékenykedett.