MENÜ
2024. július 27.
Olga, Liliána
Lista a világ 10 legveszélyesebb természeti kincséről

Lista a világ 10 legveszélyesebb természeti kincséről

igenyesferfi.hu

Bár gyönyörűek, felfedezésük jelentős veszélyt rejt.

Bár a legtöbbek számára a pihenés, kikapcsolódás egyet jelent egy tengerparti nyaralással, vannak olyanok is, akik az utazások során kihívást és adrenalint keresnek. A merészebb, aktívabb úti célokat kedvelők körében népszerűek a világ azon természeti kincsei, amelyek bár gyönyörűek, felfedezésük jelentős veszélyt rejt.
A Time Out magazin publikálta a Holidu utazásszervező cég listáját, amelyből kiderül, a gyönyörű úti célokról évente több száz utazó soha nem tér haza.

A világ legveszélyesebb természeti kincse Európa legmagasabb csúcsa, a Mont Blanc. A hegy, amely Franciaország, Olaszország és Svájc határán fekszik, rendkívül népszerű a síelők és túrázók körében, de éves átlagban mintegy száz haláleset helyszíne is – mutat rá a kutatás.
A második legveszélyesebb természeti látványosság a Holidu által összeállított listán a Ben Nevis. A skót hegy, amely az Egyesült Királyság legmagasabb csúcsa, és amelyen évente átlagosan három halálesetet és húsz balesetet regisztrálnak. Harmadik helyen a Fudzsi áll, az ikonikus japán vulkán, amelynek évente körülbelül hét haláleset és tizenegy baleset az átlaga. Íme, a világ tíz legveszélyesebb természeti kincse:

Mont Blanc, Franciaország és Olaszország
Ben Nevis, Egyesült Királyság
Fudzsi, Japán
Mount Everest, Kína és Nepál
Kilimandzsáró, Tanzánia
Yosemite Nemzeti Park, Egyesült Államok
Table Mountain, Dél-Afrika
Matterhorn, Svájc
Grand Canyon, Egyesült Államok
Moher-sziklák, Írország