MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Kisvárdai csoda

Kisvárdai csoda

mfor.hu

Annyian nézték a meccset, hogy be se férhettek a stadionba.

A magyar labdarúgó NBI-ben két hét után folytatódtak a küzdelmek, és rögtön egy Kisvárda-Ferencváros összecsapással kezdődött el a soron következő forduló. Nyilván, ahol a Ferencváros játszik, ott a szokottnál is többen váltanak jegyet a meccsre, most pedig különös vonzerőt jelenthetett a hazai labdarúgás szerelmeseinek, hogy egy BL-csoportkörös gárdával mérte össze az erejét a szabolcsi kisváros focicsapata.

Ennek pedig olyan eredménye lett, amire senki sem számíthatott. Sőt, már-már a lehetetlen határát kellene súrolnia. Abban nagy truváj nincs, hogy a fordulóban ez volt az a meccs, amelyre a legtöbben voltak kíváncsiak a helyszínen. A hivatalos nézőszám 3122 fő volt.

Most inkább tekintsünk el attól, hogy mennyire sok vagy kevés ez a szám, sokkal fontosabb az a kérdés, hogy hogyan lehettek ennyien?

A kisvárdai stadion befogadóképessége ugyanis ettől bőven elmarad. A hivatalos információk szerint a stadionban "mindössze" 2850 férőhely van, vagyis pénteken este túltelítettek voltak a lelátók. A hivatalos adatok alapján 272 érdeklődővel többen nézték meg a helyszínen a mérkőzést, mint azt a stadion lehetővé tette.

A jelenlegi járványhelyzet pedig még pikánsabbá teszi a helyzetet, hiszen ezek - és a képek - tanúsága szerint is bőven teltház volt. Vagyis teljesen ismeretlenek is egymás közelében ültek, a 1,5 méteres védőtávolság tartásáról elfeledkeztek a szervezők, és nem hagytak üres székeket a külön jegyet vásárló szurkolók között. Hogy az a plusz 272 érdeklődő hol talált magának helyet, az szintén jó kérdés.