MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Kis magyar focivalóság a végeken

Kis magyar focivalóság a végeken

444.hu / Herczeg Márk / fotó: hirnavigator.hu

Az NB III-as Majosi SE edzője kiakadt, hogy négymillió eurós csapattal, hat külföldi kezdővel játszott ellenük az FTC II.

Miután a csapata a hétvégén 2–1-re kikapott az NB III-ban a Ferencváros II-től, Kardos Ernő, a Majosi SE vezetőedzője kiakadt, hogy az FTC hat légióssal küldte pályára második számú csapatát a bajnokin.

Kardos azt írta: „a Ferencváros kezdő csapatában hat külföldi focista és egy magyar válogatott játékos volt, akiknek a havi bérük kb. annyi mint a mi kis amatőr klubunk kétéves költségvetése. Értékük pedig kb. négymillió euró! Nálunk meg a játékosok hetven-nyolcvan százaléka a futball mellett dolgozik, hogy meg tudjanak élni!”

„Van olyan amikor egy vereség egy győzelemmel ér fel, na most ez így, ilyen körülmények között pont ilyen volt! A játékosaim igazi sportemberek!”
– írta Kardos, aki feltette azt a kérdést is, hogy a hat légiós szerepeltetése segíti-e a magyar játékosok fejlődését, akik így természetesen végig a kispadot koptatják.

Az NB I-es tabellát vezető Ferencváros szurkolója 2022. október 19-én, amikor az Iváncsa kiverte a Fradi első számú csapatát a Magyar Kupából. Fotó: Bankó Gábor / 444

A Fradiban előbb az amerikai Zyen Jones, majd az argentin Carlos Daniel Auzqui szerzett gólt, majd Baráth Péter büntetőjét kivédte Vukman Donát. Aztán Keczeli Krisztián lőtt be egy szabadrúgást, és a Majosi majdnem ki is egyenlített. Így már 13 meccs óta nyeretlen a csapat – írja a Teol.

Kardos Ernő régebben játszott is az FTC-ben: 2000–2001-ben nyolc bajnoki meccsen állt pályára, és bajnokságot is nyert a csapattal – írja a Nemzeti Sport.