MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Kevesebb miccs, több meccs

Kevesebb miccs, több meccs

transtelex.ro / Fotó: Flaviu Buboi / NurPhoto / AFP

Ha nem fogy le, nem vezethet mérkőzést két túlsúlyos játékvezető.

Mérlegre állították a központi labdarúgó-játékvezetőket a legutóbbi fizikai állapotfelmérő vizsgálaton, és több játékvezető esetében alaposan kilengett a mérleg nyelve: Cătălin Popa és Andrei Antonie túllépte a súlyhatárt, így március 1-jéig kaptak haladékot, hogy visszanyerjék optimális testsúlyukat, különben nem vezethetnek többé mérkőzéseket.

A Román Játékvezetők Központi Bizottsága már nem hajlandó szemet hunyni a gömbölyödő pocakok fölött, így Kyros Vassaras igazgató az év elején radikális döntést hozott. Az 1-es Liga összes játékvezetőjét mérlegre állíttatta egy bufteai továbbképzésen.

A gsp.ro szerint Cătălin Popa és Andrei Antonie voltak azok, aki a megmérettetésen túlsúlyosnak találtattak. Közölték velük, hogy március 1-jéig orvosi igazolással kell bizonyítaniuk, hogy a súlykorlátokon belül vannak. Ezt Antonienak nehéz lesz teljesítenie, ugyanis a 41 éves játékvezető egy cukrászda tulajdonosa, amelyet a Román Labdraúgó Szövetség vezetősége is jól ismer, ugyanis a végrehajtó bizottság ülései után ugyanis odagyűlnek süteményezni a tagok.

/Bővebben a telex.hu/