Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Háromszázezer védőmaszk készül a Beanett Bt-nél

Háromszázezer védőmaszk készül a Beanett Bt-nél

Takács Zsuzsa • fotó: Beanett Bt.

Három évtized a munka- és védőruházat gyártásában

Százezres nagyságrendben védőmaszkokat varrnak a Beanett Bt. üzemeiben. A paksi székhelyű munka- és védőruházat gyártásával foglalkozó vállalkozás a jelenlegi járványhelyzetben átállította tevékenysége jelentős részét erre a kiemelt fontosságú védőeszköz előállítására. FEIL JÓZSEF tulajdonos-ügyvezető három évtizedes szakmai tapasztalattal irányítja a vállalkozást, és óriási empátiával fordul dolgozói felé. Először arról kérdeztük, hogyan tudja védeni munkatársait?

– Munkatársaink maszkot viselnek, folyamatos kézfertőtlenítés, és lehetőség szerint a megfelelő távolság megtartása mellett dolgoznak. Hat különböző településen, Pakson, Pécsett, Kistormáson, Györkönyben, Bátaapátiban, Szigetváron működő üzemekben mintegy 250 főt foglalkoztatunk. A szokásos munkarendet tartjuk minden varrodában, egyedül Kistormáson vezettük be a két műszakos munkarendet. Ennek az az oka, hogy itt vannak nagyobb számban azok a speciális gépek, melyek a jelenlegi különleges helyzetben a gyártáshoz szükségesek.
– Milyen maszkokat készítenek a Beanett Bt-nél?
– Mosható speciális textilmaszkokat varrunk, ennek az alapanyagát egyébként már három hete beszereztem egy magyarországi gyártótól. A jelenlegi készletünk közel 300 ezer darab maszk legyártására elegendő. A megrendelők nagy számban keresnek meg bennünket, óriási az igény ezekre a maszkokra.
– Hogy lehet, hogy Önöknél van alapanyag, miközben másutt a hiányra panaszkodnak?
– Időben léptem, és felkészültem. De jelzem, ugyanilyen gond a tartozékok, például gumi beszerzése. Harminc éve dolgozom a szakmában, amit nem lehet néhány nap alatt pótolni. Ez igaz a nálunk dolgozó varrónők tudására is. Sajnos a fiataloknak nem vonzó ez a munka, és varrónőképzés egyáltalán nincsen. Már évek óta mi tanítjuk be a munkatársakat, és két-három év kell ahhoz, hogy valaki elsajátítsa ezt a készséget.
– Az Ön minőség iránti elkötelezettsége és dolgozói iránti empátiája egyaránt közismert.
– A minőség és a megbízhatóság számomra alapelv. A cégünknél működő ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszer garantálja a felhasznált alapanyagok és késztermékek minőségét. A munka- és védőöltözetek gyártása az új – EU területén érvényes – munkavédelmi előírások, valamint a honosított, jogharmonizált szabványok szerint történik. A dolgozóinkról elmondhatom, hogy mindig fontosak voltak számomra, a krízishelyzetben sem fordulhatunk el tőlük.
– Ön 2018-ban megkapta az Év Országos Vállalkozója díjat, és érdekes, hogy akkor is a munkatársait emelte ki.
– A nehéz időkben sem változott a véleményem. A legfontosabb számomra, hogy több száz embernek tudok munkát adni, ezáltal sok család megélhetését biztosíthatom. Remélem, még nagyon sokáig.