MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Harminc éven át kézzel ásott egy több kilométeres csatornát, hogy legyen víz a falujában

Harminc éven át kézzel ásott egy több kilométeres csatornát, hogy legyen víz a falujában

nlc.hu

Elképesztő munkát végzett egy indiai nyugdíjas.

Az indiai Laungi Bhuiyant csak úgy emlegetik, hogy a Csatornaember, miután 30 évet töltött azzal, hogy egy vízvezetéket ásson kizárólag kézi szerszámokkal. A Kothilawa nevű kis faluban élő nyugdíjas így akart elegendő vizet biztosítani a településnek, mert a hegyekről lezúduló csapadék egy távolabbi folyóba ömlik, ők pedig mindig vízhiányban szenvednek. Emiatt sokan el is költöztek.

A nyugdíjas férfi kapával, ásóval termelt ki elképesztő mennyiségű földet, hogy megcsinálja a 120 centiméter széles és 90 centi mély árkot, amely a falu mellett, egy kis tóban gyűjti össze a vizet. Az évtizedek során senki nem segített neki. Most viszont van elegendő víz a faluban, bőségesen jut az állatoknak, és még öntözni is tudnak.

Az irtózatos munkát végző férfi azután lett ismert, hogy a Twitteren egy felhasználó beszámolt a csatornaépítésről, és betagelte Anand Mahindra indiai milliárdost. Arra kérte az üzletembert, hogy igazán honorálhatná ezt az emberfeletti kitartást egy traktorral. Szerencsére a milliárdos is nyitott volt a dologra, így hamarosan egy traktorral lesz gazdagabb a csatornaépítő hős.