MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Greta Thunberg nem akar politikai pályára lépni, mert az „túl mérgező”

Greta Thunberg nem akar politikai pályára lépni, mert az „túl mérgező”

444.hu

„Nem túl jó, ha azt hiszed, hogy a világ összes reménye a kiégett tinédzserek vállán nyugszik”.

A svéd klímaaktivista szerint a szükséges változások „csak akkor jönnek el, ha elég nagy a nyomás kívülről”, ezt a nyomást pedig ő és aktivista társai teremtik meg – mondta Greta Thunberg a BBC-nek adott interjújában.

A most 19 éves lány azt mondta, soha nem akart egy globális mozgalom arca lenni. „Túl nagy felelősség” – mondta, hozzátéve, hogy szerinte „nem túl jó, ha azt hiszed, hogy a világ összes reménye a kiégett tinédzserek vállán nyugszik”.

Arról is beszélt, hogy nem lesz ott az ENSZ 2022. évi éghajlatváltozási konferenciáján (COP27) Sarm-es-Sejkben. „Ott nincs rám szükség. Lesznek ott mások is a leginkább érintett területekről. Úgy gondolom, hogy az ő hangjuk ott sokkal fontosabb.”

Thunberg azt mondta, nem érdeklik a közösségi médiában őt ért gyalázkodások, az már inkább, ha hazugságokat és összeesküvés-elméleteket terjesztenek róla.

Azt, hogy korábban Trump és Putyin is betalálta őt, „viccesnek” gondolja. „A világ leghatalmasabb embereit megfélemlítik a tinédzserek. Ez vicces, és többet mond el róluk, mint rólam.”