MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Gasztronómiai központ és bormúzeum nyitja meg a kapuit Dijonban

Gasztronómiai központ és bormúzeum nyitja meg a kapuit Dijonban

roadster.hu

A négy különálló kiállítási pavilonban időszaki tárlatok lesznek megtekinthetők.

A híres Ferrandi Paris Cooking School által kínált főzőtanfolyamoktól a burgundi tételeket felvonultató borkóstolókig számos különleges programmal várja majd az érdeklődőket Franciaország hamarosan megnyíló új gasztrofellegvára.

A dijoni Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin, a francia gasztronómia központja több mint egy évtizedes tervező és építészeti munkát követően nyithatja meg a kapuit május 6-án.

A központ 1750 négyzetméternyi kiállítási területet foglal magában a város szívében, nem messze az UNESCO Világörökségi oltalom alatt álló burgundi szőlőültetvényektől és a Route de Grand Crustól, amely a világ minden tájáról csábítja a borrajongókat.

A Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin számos lehetőséget kínál majd a látogatóknak, hogy elmerüljenek a francia ételek és borok világában, ideértve a főzőtanfolyamokat, borkóstolókat, éttermeket, filmeket és kiállításokat.

A négy különálló kiállítási pavilonban időszaki tárlatok lesznek megtekinthetők, melyek például a francia péksütemények titkait mutatják be.

A központban angol nyelvű órákat tart majd a Ferrandi Paris Cooking School, ahol a tervek szerint évente mintegy száztíz hallgatót fogadnak majd.

A Cave de la Cité borospincében több mint kétszázötven különböző borból lehet kóstolni, de az École des Vins által szervezett eseményeken többnyire a burgundi borok kerülnek majd a figyelem középpontjába.