MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Film készült az amputált lábú győri kosaras életéről

Film készült az amputált lábú győri kosaras életéről

ujszonalunk.com

„Az életünket megváltoztató helyzetekben megtanuljuk értékelni és élvezni az apró dolgokat.”

Férjhez ment Natasa Kovacevic, a Győr korábbi szerb kosárlabdázója, aki Sopron felé tartva 2013-ban csapatával súlyos buszbalesetet szenvedett, s amputálni kell térd alatt az egyik lábát. Nemrégiben mutatták be az életéről szóló inspiráló dokumentumfilmet, melynek nagy részét Győrben rögzítették.

„Túléltem a 2013. szeptember 7-i szörnyű autóbalesetet, de a bal lábamat térdnél amputálták. Az egy másik élet kezdete volt. Mindig könnyebb feladni, kifogásként használni és elengedni a dolgokat. Az életünket megváltoztató helyzetekben megtanuljuk értékelni és élvezni az apró dolgokat. Az autóbaleset előtt sok mindent természetesnek vettem. Olyan sietősen kergetjük a céljainkat. Elfelejtünk a pillanatnak élni. A prioritásaim megváltoztak” – így beszélt nemrégiben az életéről Natasa Kovacevic korábbi győri kosárlabdázó. Mint ismert, 2013 szeptemberében a győri kosárlabdázók busza Sopron felé tartva kisodródott és felborult, Fűzy Ákos vezetőedző és Tapodi Péter klubigazgató elhunyt, több játékos súlyosan megsérült. Natasa Ivanovicnak egyik lábát térd alatt amputálni kellett, protézist kapott.

2015 novemberében visszatért, a Crvena Zvezda színeiben szerb bajnokin öt pontot dobott. Ő volt az első nő Európában, aki ilyen súlyos sérüléssel hivatalos mérkőzésen pályára lépett. Egy évvel később azonban befejezte pályafutását, azóta többek közt belgrádi alapítványa betegségben vagy balesetben végtagjukat veszített fiatalokat segít protézisekkel.

Tavaly kapta meg a francia lovagi érdemrendet, az erről szóló dokumentumon Emmanuel Macron francia elnök aláírása szerepel. A sportért tett magas szintű elkötelezettsége és a rászoruló fiataloknak és sportolóknak adott támogatása miatt kapta a rangos kitüntetést.