Tam_Bau
MENÜ
2024. május 8.
Mihály
Felesleges, de fizetjük

Felesleges, de fizetjük

haszon.hu

Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük a leggyakoribb pénzcsapdákat.

Banki díjak

Ha elfelejtettünk élni a havi egyszeri, összesen 150 ezer forint értékű ingyenes készpénzfelvétel lehetőségével, érdemes felkeresni a bankot. Az is lehet, hogy átutalásokért fizetünk díjakat, amelyeket egy kedvezőbb számlacsomagban nem kellene.
Leárazáson szükségtelenül beszerzett holmik. Legjobb, ha várunk 24 órát, mielőtt a kosárba tennénk a leárazott holmit. Lehet, hogy másnap már nem lesz meg, de az is lehet, hogy 24 óra alatt kihűl a lelkesedésünk, és rájövünk, hogy nincs is szükségünk az árucikkre.

Előfizetések, amiket nem használunk

Az amerikai Chase bank tavalyi összegzése szerint az ügyfelek csaknem 70 százaléka havi több mint 50 dollárt költ olyan ismétlődő kifizetésekre, ahol a megrendelt szolgáltatást nem vették igénybe, vagy az ingyenes próbaidőszak után nem töröltették magukat.

Ételpazarlás

2021 szeptemberi adatok szerint a hazai háztartási élelmiszerhulladék-mennyiség fejenként 65 kilogram. Mielőtt bevásárolni indulunk, érdemes átnézni a hűtőszekrényt. A következő napok étkezéseit és a bevásárlólistát az abban talált maradékok alapján tervezzük meg.

Biztosítások

Az otthon- és autóbiztosítás díja idővel növekszik, ezért érdemes végigböngészni a biztosítók új ajánlatait, és akár biztosítót is váltani. Ne feledjük, az új ügyfelek általában kedvezményeket kapnak.

Hitelkártya-díjak

A hitelkártyák hasznosak lehetnek hirtelen jött pénzszűke esetén, azonban a magunk előtt görgetett adósság idővel jelentős költségekkel járhat. Érdemes az adósságot a lehető legrövidebb időn belül lerendezni, és aztán egy időre félretenni a hitelkártyát.