MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Egykori ellenfelei is búcsúznak Benedek Tibortól

Egykori ellenfelei is búcsúznak Benedek Tibortól

hvg.hu

Nemcsak Magyarországon, külföldön is sokakat megrázott a háromszoros olimpiai bajnok halálhíre.

Volt ellenfelei, külföldi sportolók és a Nemzetközi Úszószövetség is megemlékezett Benedek Tibor halálhíréről. Az AP nekrológjában – amit többi közt a The Washington Post is átvett – azt írta, a pólós legenda rendkívül népszerű volt Magyarországon, akit arról ismertek, hogy minden erejét a sportnak szentelte.

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) sokkolónak nevezte, hogy Magyarország 24 órán belül két valaha volt legjobb pólósát is elvesztette. Kárpáti György és Benedek Tibor családjának és barátainak is részvétüket fejezték ki a Twitteren.

A nagy ellenfél, a szerb válogatottal világ- és Európa-bajnokságot, illetve olimpiai ezüst- és bronzérmet nyert Danilo Ikodinovics (akit az athéni olimpián Benedekék győztek le a döntőben) azt írta: a valaha volt egyik legnagyobb vízilabdás! Mindenekelőtt ragyogó ember volt! Megtiszteltetés volt, hogy ismertelek téged, Tibi!

„Utáltuk őket, féltünk tőlük, de soha nem tiszteltünk senkit úgy a medencében, mint a magyarokat. Dicsőség neki” – emlékezett meg Benedekről és a magyar–szerb vízilabdások örök versengéséről Marko Lazarevics szerb labdarúgó.

Sokszoros ellenfél, fenomenális játékos, háromszoros olimpiai bajnok, nagyszerű edző és fantasztikus ember – írta Tomaz Lasic egykori ausztrál vízilabdázó.

Az észak-londoni Watford vízilabdaklub Benedek mellett Kárpáti György haláláról is megemlékezett a Twitteren.