MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Az Egyesült Királyság összes kocsmájában isznak egy sört

Az Egyesült Királyság összes kocsmájában isznak egy sört

telex.hu/Bozsó Ágnes

„Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy növeljük a nagyszerű brit kocsmák ismertségét.”

Valószínűleg mindenki elgondolkozott már azon a kihíváson, amit Holly Booth és Dale Harvey kitűzött maga elé, de csak kevesek kísérelték meg a nemes célt.

A páros ugyanis elkezdte végig látogatni Nagy-Britannia összes kocsmáját, hogy együtt megigyanak egy-egy italt.

A Mirror szerint Dale Harvey és felesége eddig 22 000 fontot, átszámolva tehát 9 és fél millió forintot költöttek alkoholra a küldetésük során. Az egész egyébként csak egy újévi fogadalomként indult, de aztán hobbi lett belőle. Céljuk az, hogy növeljék a brit kocsmák ismertségét – nem mintha ismeretlen lenne a világ számára szigetország kocsmakultúrája.

„Elegünk volt abból, hogy gyönyörű kocsmaépületeket zárnak be. Úgy gondoltuk, mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy növeljük a nagyszerű brit kocsmák ismertségét” – mondta a 37 éves Harvey, aki maga is 10 éven át vezetett kocsmát. A fickó Holly kezét is egy bárban kérte meg.

A pár lassan 600 napja folytat hadjáratot a kocsmák felvirágoztatásáért, és Dale állítása szerint imádják a projektet. Dale azt tervezi, hogy addig folytatja a kihívást, ameddig csak lehet, és Holly születésnapjára is egy négynapos kocsmatúrát tervez.

Eddig 2192 pubot látogattak meg, ami Nagy-Britannia összes kocsmájának 5 százalékát jelenti. A napi maximum, amit teljesíteni tudtak, huszonhét kocsma volt. A páros általában egy pohár sört iszik, így több kocsmába is elmehetnek egy nap, állításuk szerint a másnaposságot is többé-kevésbé elkerülik.

Íme néhány izgalmas tény, amit összeszedtek a kocsmakalandok alatt:

A pár kedvenc kocsmája a a nottinghami Dog and Parrot.
Holly személyes kedvence a The Holy Bush Inn, ami Mackeney-ben található.
A legolcsóbb korsó sör 2,50 font volt, egy Wetherspoons kocsmában.
A legdrágább egy 7 fontos lager volt az észak-londoni Dublin Castle-ben.
A legundorítóbb, meg nem nevezett kocsma, ahol jártak „olyan volt, mint egy heroinbarlang hajnali négykor.”