MENÜ
2024. május 1.
Munka ü., Fülöp, Jakab
Egy helyen dolgoznak, délután fociznak, most pedig legyőzték a Fradit

Egy helyen dolgoznak, délután fociznak, most pedig legyőzték a Fradit

hvg.hu

René Joensen 8-tól 4-ig villanyszerelő, utána megy edzésre.

Kínos vereséget szenvedett a Ferencvárosi Torna Club szerdán este a Groupama Arénában a Feröer szigeteki Kí Klaksvik csapatától. Egyik játékosuk, René Joensen a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a meccs után „élete legnagyobb sikeréről” és elmondta, komoly kihívást jelentett nekik az első félidőben az időjárás, ugyanis hidegebb levegőhöz vannak szokva.

A győzelemhez szerinte „jó stratégia és egy kis szerencse kellett” és sokat jelentett az is, hogy nem csak a pályán, de azon kívül is jó a kapcsolat a játékosok között: már csak azért is, mert hatan vagy heten ugyanannál a cégnél dolgoznak. Joensen épp villanyszerelőként, egy átlagos munkanapon nyolctól négyig dolgozik, öt és nyolc között megy az edzésre, majd ezek után konditerembe jár. Így minden nap későn ér haza a családjához, de azt mondja, az ilyen pillanatok miatt megéri.

„A kicsi legyőzte a nagyot” – értékelte a mérkőzést, szerinte azért is ennyire népszerű a foci, mert tényleg bármi megtörténhet. Az élményhez sokat hozzátett a közönség is, Joensen városában ugyanis nagyjából ötezren élnek – a Groupama Arénába pedig négyszer ennyien férnek be. Külön jólesett neki, hogy a meccs végén a Fradi-drukkerek megtapsolták őket is. Mint mondta, most egy kicsit ünneplik az eredményt, de nem lazíthatnak sokáig, jövő héten ugyanis már Svédországban lépnek pályára.

A magyar csapat biztosra vette továbbjutását a selejtezőből, így a vereség után Kubatov Gábor, a klub elnöke elmondta, hogy végtelenül szégyelli magát, Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző pedig aludt volna egyet, mielőtt eldönti, lemond-e. Kubatov azonban nem adott erre lehetőséget, nagyjából egy órával a meccs végét jelző sípszó után menesztette az edzőt.