MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Egy aszteroida becsapódására nem lehet felkészülni

Egy aszteroida becsapódására nem lehet felkészülni

napi.hu

A NASA elmondta, mikorra számít a pusztító armageddonra.

Nem mostanában: a következő száz évben ugyanis nem fenyegeti a Földet aszteroida becsapódása. Ellenben ha jönne, az emberiség nem tudna rá felkészülni.

A NASA mintegy harminc éve tanulmányozza azokat a Föld-közeli objektumokat (NEO), amelyek a Nap körül keringenek, és időnként 50 millió kilométernél jobban megközelítik a Földet. Ezek az objektumok segíthetnek a kutatóknak jobban megérteni a Naprendszer keletkezésének történetét, de némelyik olyan pályán halad, amelyen potenciálisan fennállhat annak veszélye, hogy összeütközik a Földdel - emlékeztetett a NASA.

Aszteroida becsapódása a Földbe katasztrofális pusztítást okozhat, és ez az egyetlen olyan természeti katasztrófa, amelynek teljes elhárításához az emberiség nem rendelkezik a megfelelő technológiával – magyarázta Lindsey Johnson, a NASA bolygóvédelmi illetékese, aki azt is elmondta, hogy a stratégia közzétételével az amerikai űrhivatal országos és nemzetközi szinten is elő szeretné segíteni a munkát a Föld megvédése érdekében.

Azonban a NASA igyekszik megnyugtatni mindenkit:

A következő 100 évben nem fenyegeti a Földet aszteroida becsapódása – közölte legújabb bolygóvédelmi stratégiájukban az amerikai űrkutatási hivatal.

 

 

 

Paradicsomot hozott az űrből Elon Musk
Sikeresen földet ért vasárnapra virradóra a SpaceX amerikai magánvállalat egy űreszköze csaknem két tonna rakományával, amelynek egyik különleges tételét a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) termesztett paradicsomok alkották.
űrkutatás
aszteroida
csillagászat
nasa
katasztrófa
föld
nap