Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Drónfénnyel rajzolták meg világhírű épületek hiányzó részeit

Drónfénnyel rajzolták meg világhírű épületek hiányzó részeit

player.hu

A módszer nemcsak látványos, de hasznos is lehet.

Igen látványosan, világító drónok segítségével egészít ki világhírű épületeket a holland Studio Drift. A cél valós méretű modellezéssel, fenntartható módon segíteni az építészeti vizualizációt.

Az 1882-ben építeni kezdett Sagrada Familia Barcelona egyik legismertebb épülete, noha a mai napig befejezetlen. Éppen ezért tökéletes terep volt az amszterdami Studio Drift-nek az új szoftvere bemutatásához: életnagyságú, helyszíni vizualizációkat készít híres építészeti műemlékekről restaurálás vagy befejezés esetén.

Ralph Nauta és Lonneke Gordijn művészpárosa világító drónokkal rajzolja meg a hiányzó részeket.



Az éjszakai díszlet – azon túl, hogy roppant látványos – alkalmas egyedi performanszokra, mint a műemléképületek kiegészítésére, de használható gyakorlatiasabban is befejezésre váró épületeknél, vagy a spekulatív építészetnél.

A Studio Drift a Drone Stories és a Nova Skystorie cégekkel együttműködve hozta létre a fenti installációkat.

A Studio Drift nemrég a Burning Man fesztiválon ezer drón segítségével mutatott be egy extravagáns show-t, ahol a hiperrealisztikusan pislogó szemtől kezdve a gigantikus, hipnotikus geometriai formákon át egészen a közönség felé forduló óriási maszkszerű alakig sok mindentől esett le a közönség álla.