MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Dánia nyerte a kézilabda-világbajnokságot

Dánia nyerte a kézilabda-világbajnokságot

telex.hu • fotó: kronika.ro

A mezőny legeredményesebb játékosa Mikkel Hansen volt, aki 12 lövésből hét gól lőt

Dánia férfi kézilabda-válogatottja megvédte világbajnoki címét, miután 26-24-re legyőzte Svédországot az egyiptomi torna vasárnapi döntőjében, Kairóban. A dánok legutóbb négy évvel ezelőtt – 2017. január 22-én – veszítettek vb-mérkőzést, amikor Albertville-ben kikaptak a magyar válogatottól a nyolcaddöntőben.

Az MTI tudósítása szerint a vasárnapi vb-döntőben a 17. percben alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között, ekkor az olimpiai bajnok dánok vezettek 8-6-ra. Később a svédek egy 3-0-s sorozattal fordítottak, ám a szünetben ismét döntetlen volt az állás. Mindkét csapat rendkívül összeszedetten és felkészülten játszott a második félidő elején is, majd a dánok egy 5-1-es szériával elléptek, és a 49. percben először volt három gól az előnyük. Niklas Landin védéseire alapozva a címvédő a hajrában sem engedte ki kezéből az előnyt, és veretlenül nyerte meg a tornát.

A mezőny legeredményesebb játékosa Mikkel Hansen volt, aki 12 lövésből hét gól lőtt. A svédektől Hampus Wanne ötször talált be.

A magyar válogatott a torna ötödik helyén végzett.

Eredmény, döntő:

Dánia-Svédország 26-24 (13-13)