MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Csalódás a női kéziválogatott világbajnoki szereplése

Csalódás a női kéziválogatott világbajnoki szereplése

24.hu

Bedarálták a címvédő franciák a kéziválogatottat.

Nem úgy sikerült a világbajnokság a női kézilabda-válogatottnak, ahogy azt a csapat előzetesen tervezte, hiszen a középdöntő helyett csak az alsóházi csatározás maradt. Az argentinok elleni győzelem után a 13. helyért a vb-címvédő franciák vártak a magyar csapatra, akik szintén borzasztó csalódottak lehettek.

A szövetségi kapitány, Olivier Krumbholz szerint a játékosok nem tudták kezelni, hogy már kijutottak az olimpiára, és fejben szétestek a mostani tornán. A magyar csapat eddig minden vébén tudott legalább egyszer nyerni európai ellenféllel szemben, idén azonban csak vereségeket sikerült begyűjteni a spanyolok, a montenegróiak és a románok ellen.

És sajnos a sorozat a franciák ellen is folytatódott, pedig sokáig jól játszott a magyar válogatott.

Kiss Éva kezdett a kapuban, aki az első hat lövésből hármat is kivédett, és a bravúrjaira építve vezettünk is két góllal a 8. percben. A széleken megint hatékonyak voltunk, Lukács hat gólig jutott az első félidőben, de a középső posztokon szinte veszélytelenek voltunk. Ennek ellenére a 26. percben még 12-9-re vezettünk, de a félidő vége a franciáké volt, így döntetlennel vonulhattak szünetre a csapatok.

A második félidő első tíz percében még rendben voltak a támadásaink, 16-14-re is vezettünk, de aztán megálltunk, a franciák pedig egy 4-0-s, majd egy 3-0-s sorozatot produkálva eldöntötték a meccsét. A Győr kapusa, a csereként beállt Leynaud fontos védéseket mutatott be, Kanor hatalmas átlövésgóljai pedig megmutatták, mi hiányzott leginkább nálunk.

A vége 26-21 a franciáknak, így a 14. helyen zárt a magyar válogatott, amely története második legrosszabb vb-szereplésén van túl.

A legutóbbi Európa-bajnokságon hetedik helyezett magyar csapat akkor jut ki a márciusi olimpiai selejtezőre, ha a tavalyi Eb 2-6. helyezettjei, vagyis Oroszország, Hollandia, Norvégia, Svédország és Románia közül legalább négy válogatott kivívja az olimpiai szereplés, illetve a selejtezőn való részvétel jogát a világbajnokságon.

Női kézilabda-világbajnokság, a 13. helyért:
Magyarország – Franciaország 21-26 (12-12)
Kumamoto
v.: Alpaidze, Bereizkina (oroszok)
Magyarország: Kiss É. – Lukács 7, Kovacsics 3, Tóvizi 2, Háfra, Tomori 2, Schatzl 1. Cserék: Kiss N., Tóth G., Pásztor, Vámos, Szabó L. 3, Márton G. 3, Bíró, Klujber. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
lövések/gólok: 50/21, ill. 42/26
kiállítások: 4, ill. 6.
hétméteresek: 3/3, ill. 4/4.