Tam_Bau
MENÜ
2024. március 19.
József, Bánk
Ezekben a kerületekben törnek be a leggyakrabban

Ezekben a kerületekben törnek be a leggyakrabban

player.hu

A betörők a novembertől februárig tartó négy hónapban munkálkodnak a legaktívabban.

A PRE-STAT legfrissebb, 2020-as összesített adatai szerint abban az évben több mint 1200 lakásbetörés történt Budapesten, vagyis alsó hangon naponta 3 lakást raboltak ki – országos szinten nézve közel 7000 ilyen bűncselekmény történt, ami napi 19 lakásbetörést jelent. A Pénzcentrum ennél frissebb adatokat is talált a Police.hu-n, a hivatalos rendőrségi adatok pedig azt mutatják, hogy

2022 augusztusa óta nyolc alkalommal törtek be a 13. kerületi Béke utca és a Reitter Ferenc utca között található ingatlanokba, illetve még a Gellérthegyen, valamint a 7. és a 14. kerület határán, a Kerepesi út és a Hungária körút környékén fekvő ingatlanok is vonzó célpontok voltak.

Fontos megjegyezni, hogy a betörési hőtérképen megjeleníthető bűnügyi adatok csak tájékoztató jellegűek, és „nem tartalmazzák azoknak a nyomozásoknak az adatait, amelyekben bármely információ idő előtti nyilvánosságra hozatala sértené a nyomozás érdekeit”

A betörők a novembertől februárig tartó négy hónapban munkálkodnak a legaktívabban – ebben az időszakban történik a betöréseslopás-károk közel 40%-a –, kihasználva, hogy az ünnepi időszakra és a téli szünetre üresen maradtak lakóingatlanok, és leginkább ékszerre, készpénzre és elektronikai eszközökre (laptopokra, telefonokra, táblagépekre) utaznak a betörők.

(Forrás: Pénzcentrum, fotó: Unsplash)