MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Bemutatták a világ első gombából készült bőrtáskáját

Bemutatták a világ első gombából készült bőrtáskáját

hamuesgyemant.hu

A világ fejlődésével és a fenntartható létformák elfogadásával a luxus definíciója is megváltozott.

Szükség van a környezetbarát anyagok felhasználására, ehhez pedig tökéletesen illik a gombabőr bevezetése. Az első lépést megtéve Stella McCartney bemutatta a világ legelső táskáját, amely micéliumból, azaz gombabőrből készült.

A Bolt Threads-szal közösen bemutatott Frayme Mylo táskából limitált példányszámban 100 darab kerül majd forgalomba. A táska láncos pántja újrahasznosítható alumíniumból készült, amin egy zamak medál díszeleg.

A vegán táskát olasz kézművesek készítették kézzel, és korábban a párizsi divathéten, 2021 októberében mutatták be a kifutón. Dan Widmaier, a Bolt Threads alapítója és vezérigazgatója egy nyilatkozatában így kommentálta a különleges kollekciót:

Megtiszteltetés volt ilyen szorosan együttműködni Stellával és csapatával, akik a Mylo-val új utakat nyitnak a luxusdivatban. Az állatmentes divat és a fenntartható anyagok bajnoki címének kategóriateremtő vezető szerepe egy felelősségteljesebb divatipar felé vezető utat nyit meg. A Mylo-ból készült első luxustáska piacra dobása hatalmas mérföldkő a lelkiismeretes fogyasztók, a bioanyag-ipar és a luxusdivat jövője számára.

A Stella McCartney x Bolt Threads 'Frayme Mylo' táska 2022. július 1-től lesz elérhető az előbbi hivatalos weboldalán.