MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Az ukrán külügy reagált

Az ukrán külügy reagált

liner.hu

„Ha az EU nem gyakorol nyomást az oroszokra a szankciókkal, akkor egykettőre Budapesten lesznek az orosz tankok”.

A magyar miniszterelnök nemrég egy olyan nyilatkozatot tett, melyben leszögezte, meglátása szerint az EU által Ukrajnának nyújtott segítség, valamint a szankciók együttesen azt a kockázatot hordozzák magukban, hogy a háború kiterjedhet az EU területére is.

A Mandiner szúrta ki, hogy az ukrán külügyminisztériumi szóvivő reagált Orbán Viktor legutóbbi nyilatkozatára, melyben kijelentette, meglátása szerint az Európai Unió által Ukrajnának nyújtott segítség, továbbá a nyugati szankciók azt a kockázatot hordozzák magukban, hogy a háború esetlegesen kiterjedhet az EU területére is.

Oleg Nyikolenko, az ukrán külügyminisztérium szóvivője erre reagálva úgy fogalmazott, “ha az EU nem gyakorol nyomást az oroszokra a szankciókkal, akkor egykettőre Budapesten lesznek az orosz tankok”.

Az ukrán külügyi szóvivő leszögezte, az Ukrajnának nyújtott segítség egyáltalán nem jótékonykodás, sokkal inkább egy befektetés Európa biztonságába, hangsúlyozva, hogy “csak közös erőfeszítésekkel lehet megállítani az orosz fenyegetést”