Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Az orosz gázt nem akarják felváltani orosz szénnel

Az orosz gázt nem akarják felváltani orosz szénnel

napi.hu

Románia mindent megtesz az orosz gázról való leállás érdekében.

Románia mindenáron el akarja kerülni az orosz gázfüggőséget a jövőben, amibe azt is bele kell érteni, hogy teljes gőzre kapcsolja széntüzelési erőműveit az ország áramellátásának biztosítása érdekében.

Románia az elkövetkező években teljes kapacitással fog széntüzeléssel villamos energiát termelni a válság leküzdése érdekében - derült ki Virgil Popescu energiaügyi miniszter bejelentéséből, amit a Maszol idézett. Cserébe Románia energiafüggetlen lesz.

Haladunk előre, stratégiai befektetéseket hajtunk végre, és országunknak meglesz az energiafüggetlensége és energiabiztonsága. Hogy teljesen egyértelmű legyen: az elkövetkező években Románia teljes kapacitással fog széntüzeléssel villamos energiát termelni, hogy átvészelje ezt a válságot - írt a tárcavezető a közösségi médiában.

Abcúg, orosz gáz

Nem állítunk le semmit, ami működik. De nem fogjuk az orosz gázimportot felváltani az orosz szénimporttal. Popescu emlékeztetett a román hatóságok azon döntésére is, hogy egy új erőmű építésébe ruháznak be, amely a belföldi, a Fekete-tengerből kitermelt földgáz felhasználásával termel majd villamos energiát. A miniszter úgy véli, hogy Romániának elegendő mennyiségű földgáza lesz, és nem fog rászorulni az orosz gázra.