MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Az ellenfél edzője támogatja az eltiltott magyar kapitányt

Az ellenfél edzője támogatja az eltiltott magyar kapitányt

24.hu

Nem érti a Nemzetközi Kézilabda Szövetség döntését, és kiáll Kim Rasmussen mellett Tomas Ryde.

A magyar női kézilabda-válogatottat irányító Rasmussen románok elleni utolsó csoportmérkőzés után kemény kirohanást intézett a játékvezetőkkel, illetve az IHF-delegátussal szemben.

A magyar kézikapitány arról beszélt, hogy személye elleni támadás történt a világbajnokságon, most videón is láthatjuk, ahogy erről beszélt.
„Azért kaptam két percet, mert azt mondtam: á! Mindezt egy olyan szituációra reagálva, amivel, és elnézést a kifejezésért, de megbaszódtunk. Ez a delegátus személyem elleni támadása volt, ami szomorú a sportágra nézve. Szomorú, hogy az asztal mögött ülő emberek akarnak eldönteni egy mérkőzést, amelyen hatalmas a tét. A játékosokra és a bírókra kellene ezt hagyni, nem folyamatosan beleavatkozni. De sajnos megteszik. Talán boldogan mehetnek haza, mert végre jól kicsesztek velem” – mondta a meccset követő sajtótájékoztatón.

„Nagyon meglepett, hogy felfüggesztették. Persze, nem szabad úgy beszélni egy sajtótájékoztatón, ahogy ő tette, de elég lett volna számára egy megrovás. Szörnyű, hogy határozatlan időre felfüggesztették” – mondta Ryde, aki elismerte, amikor a meccs hajrájában Rasmussen reklamált és kétperces büntetést kapott, akkor igaza volt.

„Támadóhibát követtünk el, ez száz százalék. Kim reklamált, erre két percet kapott. Nyilvánvaló, hogy megfelelően kell viselkednünk mindig. De a mérkőzésen állandó csata zajlik a delegátus, a játékvezetők, az edzők és a játékosok között. Jó lenne, ha azt éreznénk, hogy együtt dolgozunk a kézilabdaért.”

De a pályán olyan érzésünk van, mintha a delegátus üldözne bennünket. Velünk edzőkkel úgy beszélnek, mintha óvodások lennénk.