MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Arcon ütötte a bírót

Arcon ütötte a bírót

rangado.24.hu • fotó: iltalehti.fi

Akár örökös eltiltással is sújthatják az olasz futballedzőt.

Azonnali hatállyal lemondott az olasz hetedosztályú Carpignano labdarúgócsapatának edzője, Giovanni Alosi, aki nem mindennapi módon írta ki magát a sportágból. A hétvégi, Oleggio Castello elleni mérkőzés nem úgy alakult, ahogy a Carpignano szerette volna, de 2-0-s hátrányról nem is nagyon tudott volna felállni, a rivális ugyanis folyamatosan húzta az időt.

Alosi reklamált, majd amikor Andrea Felis játékvezető felmutatta neki a piros lapot, némi szóváltás után a 47 éves edző ököllel arcon csapta a bírót, aki azonnal lefújta a mérkőzést.

Az esetet egy szurkoló mobiltelefonnal rögzítette, így azonnal bejárta a világot.

„Nem fogok kifogásokat keresni, mert megbocsáthatatlan, amit tettem. Mélységesen szégyellem magam. Visszanéztem a történteket és nem ismertem magamra. Azt éreztem, a bíró gúnyt űz belőlem, de még ez is történt volna, ez nem magyarázat a viselkedésemre. A mérkőzés után azonnal benyújtottam a lemondásomat” – nyilatkozta a Corriere di Torinónak.

A szakember minden bizonnyal soha többet nem dolgozhat a labdarúgásban, de egy másik lapnak azt mondta, ő már ezt a lépést is megelőzte.

Ennyi volt, befejeztem. 47 évesen, 40 évet a futballban töltve döntöttem így. Mindegy, milyen döntést hoz a fegyelmi bizottság, ezek után nem dolgozom többet a sportágban – erősítette meg a Repubblicának.

Elmesélte, hogy csak arra emlékszik, az ellenfél játékosai folyamatosan húzták az időt, elrúgták a labdát, és ő hiába kérte ezt számon, végül ő kapott piros lapot. Ezek után elhagyta egy olyan mondta a bíró száját, amelyet provokációnak érzett, és nem bírta türtőztetni magát.

„Olyan súlyos támadásokat kaptam, hogy be kellett zárnom a közösségi oldalaimat. Szégyellem, amit tettem, és ha lehetséges lenne, visszamennék az időben, hogy jóvá tegyem. Most nem is tudom, hogyan javítsam ki” – mondta.

Elárulta, hogy az eset után megkereste a játékvezetőt, akivel tíz percig beszélt.

Azt mondta, nem áll szándékában feljelentést tenni, én ennek ellenére ragaszkodtam ahhoz, hogy azt tegye, amit jónak lát. Mindenesetre mindent elkövetek, hogy kárpótoljam az elszenvedett károkért. Azt mondta, ha így teszek, ő azt jótékonysági célokra fordítja.

Lemondásával szeretné elérni, hogy a klubot ne bélyegezzék meg miatta.