MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Aranylabda és a kék-fehér Messi sportcipő

Aranylabda és a kék-fehér Messi sportcipő

igenyesferfi.hu

Ismét sporttörténelmet írt az argentin futballista.

Lionel Messi sorozatban harmadik alkalommal – összesen pedig hatodszorra – vehette át szerdán a legeredményesebb európai bajnoki góllövőnek járó Aranycipőt, miután az előző idényben harminchatszor volt eredményes a spanyol bajnokságban.

svilágklasszis labdarúgó a rekordot egyébként már tavaly megdöntötte, amikor ötödik alkalommal érdemelte ki az illusztris elismerést. Messi elmúlt 15 évének statisztikája magáért beszél, hiszen az argentin játékos 692 mérkőzésen összesen 604 góllal járult hozzá csapata sikeréhez. A díjátadón kiemelte, hogy a futball csapatsport és társai nélkül egyetlen díjat sem tudott volna megnyerni.

Ezzel a sporttörténelmi elismeréssel párhuzamosan az adidas is megemlékezett Messi elmúlt 15 évének teljesítményéről és egy új, egyedi sportcipővel rukkolt elő. A különleges tervezés több ponton is emlékeztet Messire. A kék és fehér szín az argentin válogatottra, az arany a sportoló pályafutása alatt megszerzett trófeákra, míg a cipő jobb oldalán megjelenő “M” Messire utal. A cipő hivatalosan október 19-től lesz elérhető.