Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
„Add ide a Digit!

„Add ide a Digit!"

magyarnarancs.hu

Jászai Gellért többségi tulajdonában álló 4iG Nyrt. felvásárolni készül a román-holland hátterű magyarországi szolgáltatót.

„Add ide a Digit!" címmel számolt be a Magyar Narancs arról, hogy „telekommunikációs gigászt épít a NER", ennek pedig egyik fontos állomása lehet, hogy a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc jobbkezeként emlegetett Jászai Gellért többségi tulajdonában álló 4iG Nyrt. felvásárolni készül a román-holland hátterű magyarországi szolgáltatót, a Digi Távközlési Kft-t.

A március végén bejelentett előzetes megállapodás értelmében szeptember végéig lezárulhat a tranzakció, így a 4iG-é lesz a Digi, amely az elmúlt közel 20 év alatt országos lefedettségű kábeltévé-, internet- és mobilhálózatot, műholdas szolgáltatást hozott létre, és a médiahatóság adatai szerint az előfizetéses csatornák és a szélessávú net szempontjából is a második legnagyobb szolgáltató a Magyar Telekom után.

A cikkből kiderül, hogy ezúttal a kishal eszi meg a nagyhalat, legalábbis míg a Digi tavalyi konszolidált árbevétele elérte a 70 milliárd forintot és a 19 milliárdos EBITDA-t, azaz a kamatok, adók és értékcsökkenés levonása előtti nyereséget, addig a 2020-at rekordnyereséggel záró 4iG 57,3 milliárdos konszolidált árbevételről és 5 milliárdos EBITDA-ról számolhatott be.