MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
A világ leghosszabb vonatútján Portugáliából utazhatunk Kínába

A világ leghosszabb vonatútján Portugáliából utazhatunk Kínába

travelo.hu

Huszonegy napig tart a vonatút szebbnél szebb tájakon haladva.

A világ leghosszabb vasúti járatának távolsága 18755 kilométer, amit átszállásokkal 21 nap alatt tehetünk meg. A jegy 1200 euróba kerül, ehhez jönnek még a szállodaköltségek, mert az út során, az átszállások miatt éjszakázni kell Lisszabonban, Madridban, Párizsban, Moszkvában (itt két éjszakát is el kell tölteni) és Pekingben, írja a derstandard.at.

A mai világban, amikor a gazdag hírességek űrutazásokért állnak sorba, és válogathatnak három magáncég közül is, aki a csillagok közé repíti őket, azért maradtak még „vasút-őrültek" szép számmal, akik számára a legnagyobb élvezet a száguldás a síneken. A jó öreg közlekedési mód rajongói közül néhányan kiszámolták, hogy a december elején átadott Peking-Vientiáné vasútvonallal a portugáliai Lagosból indulva a laoszi fővárosig tehető meg a leghosszabb, megszakítás nélküli vonatozás.

Méghozzá nem is akármilyen vonatokon! Az út nyugat-európai részén a nagy sebességű vonatokon (például a TGV-n) száguld az utas 300 km/h körüli sebességgel, hogy aztán Oroszországban a legendás Transzszibériai Expresszen közelítse meg Kínát, ahol ismét a gyorsvasutaké a főszerep.

A most átadott laoszi szakaszon is szuper expresszek járnak, amelyek a folyók által szabdalt, hegyes-völgyes terep 242 hídján és alagútján át robognak a végállomás felé.