MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
A Vertikál Zrt. felhívása

A Vertikál Zrt. felhívása

Vertikál Zrt.

Szállítási rend változás, zöld és szelektív hulladékok esetén 2023. július 1-jétől!

Tisztelt Ingatlantulajdonos!

Társaságunk az elmúlt évhez hasonlóan 2023-ban is térítésmentesen végzi a háztartásonkénti szelektív hulladékgyűjtést. Havonta két alkalommal lehetősége van az újrahasznosítható, illetve évi 10 alkalommal a komposztálható hulladék elszállíttatására az előre meghirdetett szállítási napokon.

Újrahasznosítható hulladékok gyűjtése

Önnek csak annyit kell tennie, hogy az elszállítás napján reggel 6:00 óráig áttetsző műanyag zsákban vagy a Társulás által biztosított hulladékgyűjtő edényben, illetve kötegelve kihelyezi az ingatlana elé a következő elkülönítetten gyűjtött anyagokat:

Kihelyezésre az alábbi tiszta, kimosott csomagolási hulladékok kerülhetnek:
műanyag (pl. PET palack, öblített tejfölös, joghurtos doboz, műanyag zacskó, fólia, raschel zsák, reklám táska, PP, HDPE jelzésű flakonok, egyéb kemény műanyagok LAPOSRA TAPOSVA);
papír (pl. újságpapír, szórólap, irodai papírhulladék, tiszta csomagolópapír);
Tetra-Pak italoskarton-dobozok (laposra taposva);
fém (alumíniumos italos doboz, alufólia, fém konzerves doboz);

Amennyiben az edényzet mérete nem elegendő az ingatlanon keletkező fenti felsorolásnak megfelelő csomagolási hulladékoknak, úgy az az edényzet mellé további átlátszó zsákban is kihelyezhető.

FONTOS! Kérjük, hogy a szelektíven előválogatott hulladékok közé üveget NE helyezzen! Mindig gondoljon arra, hogy minden hulladékunkkal emberek dolgoznak Lehetőség szerint az újrahasznosítható anyagok tisztán, laposra taposva/hajtogatva kerüljenek a gyűjtőzsákba.

Üveghulladékok gyűjtése

Társaságunk 2023. évben is minden településen biztosítja az üveg hulladék elkülönített gyűjtését, hulladékgyűjtő szigeten, illetve üveghulladék gyűjtőponton történő edényzetek elhelyezésével.

Komposztálható hulladékok gyűjtése

A levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket Társaságunk megfelelő teherbírású, VERTIKÁL emblémával ellátott BIOLÓGIAILAG LEBOMLÓ zsákban (1 db zsák max. 25 kg), illetve maximum 70 cm hosszú, és 50 cm átmérőjű kötegekben összekötve alkalmanként maximum 0,5 m3 mennyiségben szállítja el az ingatlan elől. A nem megfelelő méretű és mennyiségű, rendezetlenül kihelyezett ágnyesedéket társaságunk dolgozói nem fogják elszállítani! A VERTIKÁL emblémával ellátott, biológiailag lebomló zsákok (gyűjtési alkalmanként 1 db) átvétele a helyi ügyfélszolgálatokon történik.

A térségben a további településeken szolgáltatunk:
Kajdacs, Medina, Szakadát, Kölesd, Kistormás, Pusztahencse, Györköny, Sárszentlőrinc, Varsád, Szedres, Tengelic, Gyönk, Udvari, Miszla, Vajta, Dunaszentgyörgy, Gerjen, Nagydorog, Fadd-Dombori, Fácánkert, Németkér, Bikács, Sáregres, Bölcske, Madocsa, Pálfa, Kisszékely, Nagyszékely

Bővebb információt találnak az alábbi honlapon: vertikalzrt.hu/hireink/szelektivgyujtes2023