MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
A sport tartja életben a hagyományos tévézést, a streaming egyre népszerűbb

A sport tartja életben a hagyományos tévézést, a streaming egyre népszerűbb

24.hu

A streaming népszerűsége folyamatosan nőtt az elmúlt években.

Idén hatalmas mérföldkövet sikerült elérnie a szolgáltatóknak az Egyesült Államokban: történelmük során először népszerűbbé váltak az internetes tartalmak, mint a kábeltévés közvetítések. A Nielsen adatai szerint az emberek a nézési idő 34,8 százalékát töltötték internetes szolgáltatások műsorai előtt, ami kicsit több, mint a kábeles műsorok 34,4 százaléka – írja az Engadget.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a streaming már meg is előzte volna a hagyományos televíziózást. A sima tévéközvetítések még mindig 21,6 százalékot tettek ki a kábeltévé nézettségén felül – azonban egyértelmű, hogy az online szolgáltatók egyre nagyobb figyelmet kapnak.

Természetesen ehhez kellettek az idei nagy megjelenések is. A Netflix abszolút piacvezető a maga 8 százalékos streaming-arányával, ami nagyrészt a Stranger Things 4 sikerének köszönhető. A Hulu szintén rekordot jelentő 3,6 százalékot követelt magának, az Amazon Prime Video eközben 3 százalékkal gyarapodott többek közt A fiúk harmadik évadának köszönhetően. A YouTube és a YouTube TV együttesen 7,3 százalékot szerzett, míg a Disney+ és az HBO Max 1,8, illetve 1 százalékot tudhat magáénak.

A felmérésből azt is megállapították, hogy a kábeltévé nézettsége nagyban függ a sportközvetítésektől. A médium teljes nézettsége 8,9 százalékkal csökkent az előző évhez képest, a sportközvetítéseké viszont 34 százalékkal, többek közt a nyári olimpiai játékok hiánya, valamint az NBA és az NHL későn kezdődő rájátszása miatt. A szimpla, televíziós közvetítések még rosszabbul teljesítettek: összességében 9,8 százalékos zuhanást tapasztaltak. A sport tekintetében viszont ez az arány 41 százalékos volt.