Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 30.
Katalin, Kitti
A legkisebbek számára marad a rezsicsökkentés

A legkisebbek számára marad a rezsicsökkentés

hvg.hu

„Cél, hogy a kisvállalkozások tudjanak működni, és az üzleti modelljüket ne rongálja az energiaválság."

A kormány továbbra is támogatja a mikrocégek energetikai költségeit - mondta a technológiai és ipari miniszter szombaton Felsőrajkon, a nemzetközi térségi kiállítás és vásáron.

Palkovics László kifejtette: a kis- és mikro vállalkozások a korábbi időszakban is fókuszban voltak, és ez a jövőben is így lesz. A kormány intézkedései pozitív hatással lesznek a működésükre, a mikrocégek "benn maradnak a rezsicsökkentésben" és ebből tudnak majd profitálni. Az intézkedés célja, hogy a kisvállalkozások tudjanak működni, és az üzleti modelljüket ne rongálja az energiaválság - fűzte hozzá.

Ismert, hogy a kormány nem hosszabítja meg a kkv-k számára a lehetőséget, hogy csatlakozzanak a rezsicsökkentéshez, az június végével lejár. Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában azt mondta, hogy ezzel együtt mintegy 100 ezer kisvállalkozás így is bent maradhat a rezsicsökkentés védőernyője alatt. Részleteket nem mondott, de arról beszélt, hogy az erről szóló rendelet pénteken vagy szombaton megjelenik. Szombat koradélután még nem adták ki - lapunk pedig péntek este írt arról bővebben, hogy a mikrocégek közül sok retteg, hogy nem kerül be a minizterelnök által belengetett 100 ezres körbe.

Úgy vélik, ha nem kapják meg továbbra is a rezsikedvezményt, akkor be kell fejezniük a tevékenységüket, mert nem fogják tudni kifizetni a várhatóan ötszörösére ugró energiaszámláikat.