MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
A klímavédelem jegyében

A klímavédelem jegyében

bitcoinbazis.hu

Több százezer tehén leölésének tervét fontolgatják.

Az állattenyésztés – elsősorban a tehenek – a jelek szerint olyannyira problémát jelent az éghajlat számára, hogy Írországban a kormány tisztviselői több százezer tehén leölésének tervét fontolgatják.

Az Irish Mirror azt írta, hogy a Mezőgazdasági Minisztérium új jelentése szerint a tisztviselők 200 000 tejelő tehén leölését tervezik a következő három évben az éghajlatváltozás elleni küzdelem érdekében.

A Farming Independent mezőgazdasági weboldal azt írta, hogy nemrégiben egy kérelem útján jutott hozzá a jelentéshez.

“A következő három évben évente 65 000 tehénnel kell csökkenteni a tejelő állományt, hogy teljesíteni lehessen a mezőgazdasági klímavédelmi célokat. A Mezőgazdasági Minisztérium tisztviselői egy belső tájékoztató dokumentumban, amelyet a Farming Independent látott, így becsülték,” – írja a honlap.

A Mezőgazdasági, Élelmiszerügyi és Tengerügyi Minisztérium szóvivője az Irish Mirrornak elmondta: “A hivatkozott dokumentum egy mérlegelési folyamat része volt – ez egyike a modellezési dokumentumoknak, és nem végleges politikai döntés”.

Eközben Pat McCormack, az ír Tejipari Beszállítók Szövetségének elnöke a tejelő tehenek leölésének terve ellen emelt szót.

McCormack azt mondta: “Ha lesz egy rendszer, akkor annak önkéntes rendszernek kell lennie. Ez rendkívül fontos, mert nem lehet egy olyan személy állományát leölni, aki hatalmas pénzügyi kötelezettségvállalás alapján vett fel kölcsönt egy bizonyos cél elérése miatt, amelyet elvettek tőle”.

“Olyan infrastruktúrába kellene befektetnünk, amely tudományos szempontból képes eredményeket elérni” – tette hozzá McCormack.