MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
A gyógyszerészek kamarája mindenkit az oltás beadására biztat

A gyógyszerészek kamarája mindenkit az oltás beadására biztat

hvg.hu

„Vakcinával megfékezhető a járvány, és akkor újra normális lehet az élet."

Véleményük szerint a védőoltások magyarországi használatát engedélyező hatóság eddigi tevékenysége garantálja, hogy biztonságos és hatásos vakcinával oltsanak.

Nagy reményekkel várja a koronavírus elleni védőoltások alkalmazását a Magyar Gyógyszerészi Kamara – derül ki az elnökség közleményéből. Sorolják is az oltás előnyeit: vakcinával megfékezhető a járvány, és akkor újra normális lehet az élet.

Úgy vélik, hogy a védőoltások magyarországi használatát engedélyező hatóság (az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezési-egészségügyi Intézet - a szerk.) eddigi tevékenysége megfelelő garancia arra, hogy hatásos és biztonságos legyen a majd engedélyezett oltás.

A kamara arra kéri a gyógyszerészeket, hogy beszéljenek rá mindenkit az oltásra. Maguk is így tesznek, amikor a közleményt úgy zárják:

Honfitársainknak pedig azt javasoljuk, hogy a szkeptikusoktól, valamint a védőoltásokról folyó különböző motivációjú vitáktól függetlenítsék magukat, minél többen igényeljék a védőoltást és az első adandó alkalommal oltassák be magukat.

A kormány is indított kampányt az oltás népszerűsítésére. Ennek részeként az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál minden csütörtökön egy új videóval jelentkezik majd.