MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Zuckerberg  és a kecskéje, Bitcoin

Zuckerberg és a kecskéje, Bitcoin

kriptoakademia.com

Mark Zuckerberg például bemutatja kecskéjét, a négylábú neve sokatmondó: Bitcoin.

Az interneten sok furcsaság elérhető. A mai kor emberének élete elválaszthatatlan a világhálótól, a legtöbben nem tudnak és nem is akarnak virtuális világ nélkül létezni. Hasznos és szórakoztató, van, aki híreket keres, van aki, mások életét szereti nézni, legyen szó hírességekről vagy saját szomszédjáról, mások tárgyakat, akciókat, szolgáltatásokat keresgélnek egész nap, vagy várják a nagy dobást. Minden üzenetértékkel bír. Mark Zuckerberg például bemutatja kecskéjét, a négylábú neve sokatmondó: Bitcoin.

Zuckerberg posztján a két kecske: Max és Bitcoin, utóbbi barna-fehér foltos, pár év körüli, jól táplált, egészséges egyed látható.

De térjünk rá arra, hogy mit is gondol erről a közösség. Természetesen azt, hogy a Facebook ura, a világ legfiatalabb dollármilliárdosa ezzel hinti el, építi fel, készíti elő a nagy bejelentését, miszerint bizony ő maga is bitcoin befektető, netán cége készül erre. Jól példázza ezt a reménykedést az alábbi tweet is:
Tehát beindult a találgatás, no meg a reménykedés, miszerint most majd a TESLA-pumpához hasonló felívelés fog következni, hiszen egyértelmű, hogy ha a Facebook feje beszáll, akkor őrületes felívelés következik. Legalábbis így gondolja a közösség. Az mindenesetre biztos, hogy jó 140 000 komment érkezett a kecskés posztra, sokan újabb kecskepárokat posztoltak, például „Minnie és Ethereum” felirattal.

De lássuk, hogy mik a lehetséges forgatókönyvek:
• Zuckerberg bejelenti, hogy ő maga szállt be a bitcoinba még korábban, ennek hatására meglódul az árfolyam.
• Zuckerberg bejelenti, hogy a Facebook fog beszállni a vezető kriptopénzbe, ennek hatására még jobban meglódul az árfolyam.
• Zuckerberg bejelenti, hogy van egy macskája, akit Elon Musk-nak nevezett el, ennek hatására a TESLA részvényei mélyrepülésbe kezdenek.
• Zuckerberg bejelenti, hogy válik, ennek hatására a Facebook részvények nem csinálnak semmit.

A tanulság az, hogy bár a könnyedség, a szórakoztató jelleg határozza meg ezt a piacot, és ez így van jól, de nem szerencsés túl messzire menni. És még valami: ne vegyünk mindent komolyan!