MENÜ
2020. november 30.
András, Andor
Zöld bundájú kutya született Szardínián

Zöld bundájú kutya született Szardínián

zoozoo.hu

A Pisztácia nevű kölyök különleges színe nem tart majd örökké.

Igazi ritkaságnak számító, zöld bundájú kutya született Szardínia szigetén. A zöld bundája miatt Pisztáciára keresztelt kölyök október 9-án látta meg a napvilágot négy testvérével együtt egy olasz gazda, Cristian Mallocci birtokán. Pisztáciát leszámítva az alomban minden kölyök ugyanolyan fehér, mint anyjuk, a keverék Spelacchia.

Kutyáknál rendkívül ritka, hogy zöld színű bundával születnek. A szakemberek szerint az “elszíneződés” akkor következhet be, amikor a világos bundájú kölykök még az anyaméhben érintkezésbe kerülnek a biliverdin nevű zöld pigmenttel. Ez ugyanaz a pigment, amely a zöld színt okozza a zúzódások esetében.

Az élénkzöld árnyalat, amellyel világra jött, napról napra fakul, és ez így megy majd tovább, ahogy öregszik. A kiskutya testvérei mind új otthonokba fognak kerülni, Pisztácia azonban Mallocci birtokán marad, ahol ki fogja tanulni a birkavigyázás csínját-bínját.

Mallocci szerint, A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY IDEJÉN A ZÖLD SZÍN A REMÉNY ÉS A SZERENCSE SZIMBÓLUMA, így könnyen lehet, hogy Pisztácia küldetése, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára – fogalmazott.