MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Visszaéltek az elhunyt bükki füvesember, Gyuri bácsi nevével

Visszaéltek az elhunyt bükki füvesember, Gyuri bácsi nevével

napi.hu

Egy huszonhat országban működő nemzetközi bűnszövetkezet csapott le.

Egy nemzetközi bűnbanda csalói visszaélnek Szabó Gyuri bácsi és vállalkozása a nevével. Ezt a három hónapja elhunyt bükki füvesember lánya, Lopes-Szabó Zsuzsanna közölte az InfoRádióval.

Az örökös szerint egy huszonhat országban működő, nemzetközi bűnszövetkezet csapdájába kerültek.

Már az adóhatóság is nyomoz, szellemi tulajdon védelme ügyében, de az igazi megoldás a fogyasztók felvilágosítása lehet.

Az elhunyt bükki füvesember lánya elmondta még, hogy a csalók azért sikeresek, mert az internet szürke terület. Lopes-Szabó Zsuzsa kérte, hogy mindenki legyen óvatos, amikor az interneten kínálnak neki negyven-ötvenezer forintért tablettákat Gyuri bácsi nevében.

Mi soha nem árultunk ilyeneket, és tőlünk telefonon sem lehet semmit rendelni – hangsúlyozta a cégvezető, hozzátéve, fontosnak tartja, hogy minél több ember tudjon erről, mert még jó páran áldozatul esnek a bűnözőknek.

A cég Szabó György halála és a nevével visszaélő csalók ténykedése ellenére is fennmaradt, sőt fejlődik, és igyekeznek nyitni a modern megoldások felé. Példaként említette, hogy gyógyfüvekből nemcsak teát lehet főzni, hanem különféle élelmiszereket, kozmetikumot, kenőcsöket, tinktúrát, mixtúrát és kivonatokat is tudnak készíteni, és a jövőben ezekre fognak koncentrálni.

A bükki füvesemberként ismertté vált, és a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével is kitüntetett Szabó György, 2022. december 4-én, 94 éves korában hunyt el.