MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Veszélyhelyzetben egymást  jutalmazták meg

Veszélyhelyzetben egymást jutalmazták meg

hvg.hu • fotó: adozona.hu

A vészhelyzet adta lehetőséggel élve több havi fizetést adtak egymásnak áprilisban.

Saját hatáskörben egymásnak ítélt meg többhavi fizetésüknek megfelelő jutalmat Dunaföldváron a polgármester és az alpolgármester – írja a Telex. A függetlenként megválasztott vezetők a koronavírus első hulláma alatti veszélyhelyzet idején tették ezt meg, amikor a különleges jogrend alapján a települések vezetői önálló hatáskörben fogadhatnak el határozatokat.

Horváth Zsolt polgármester a helyettesének, Süveges Árpád Róbertnének „3 havi tiszteletdíjának megfelelő” jutalomról határozott. Ugyanazon az áprilisi napon „5 havi illetményének megfelelő” jutalmat ítélt meg neki az alpolgármester.

Az, hogy a többhavi fizetésnek megfelelő összegek pontosan mekkorák, nem derül ki a közzétett határozatokból, ahogy az sem, hogy Süvegesné pontosan mivel érdemelte ki jutalmát. Ködös az indoklás Horváth esetében is: a polgármester „az általa elvégzett munkára, illetve a veszélyhelyzetre való többletfeladatokra tekintettel” kapta a pénzt.

A kérdéseket felvető jutalmazás kapcsán a Telex megkereste a két köztisztviselőt, de azok válasz nélkül hagyták a lapot.

Hasonló történt Balatonalmádiban és Gyálon is, azzal a különbséggel, hogy az ottani polgármesterek ennyit sem adtak a látszatra, és magukat jutalmazták meg.